Carolina Gynning: ”Jag var illa ute”

NÖJE

Huvudpersonen i hennes nya bok drar i sig 50 linor kokain: Jag tog jävligt mycket

Foto: Just nu pågår en skandalfylld säsong av ”Big brother”. Månaderna i ”Big brother”-huset 2004 har Carolina Gynning själv beskrivit som hennes avgiftningsklinik. ”Det blev en slags räddning för mig. Jag blev tvungen att tänka efter hur jag levde mitt liv”, säger hon till Yourlifes chefredaktör Carina Nunstedt.

I hennes debutroman ”Laura – flickan från havet” drar en av huvudkaraktärerna i sig 50 linor kokain på en kväll.

– Jag tog jävligt mycket när jag höll på, så jag var nog nästan lika illa ute, säger Carolina Gynning till magasinet Yourlife.

Foto: Carolina vid ”BB”-segern 2004, med dåvarande pojkvännen Olivier de Paris.

Kokainfester, gruppsex, ätstörningar. Författaren, modellen, konstnären och före detta dokusåpavinnaren Carolina Gynning, 32, har aldrig hymlat med sitt vilda leverne.

I början av maj släpper hon sin första roman ”Laura – flickan från havet”. Och huvudkaraktärernas vilda liv är inte långt ifrån det hon själv en gång levde.

Glassig miljö

Romanen utspelar sig i den glassiga magasinsmiljön, i de fina salongerna och i den förnedrande världen av knark och våldsamt sex.

En magasinsreporter drar i sig 50 linor kokain på en kväll. En annan karaktär rör sig i kriminella kretsar, precis som Gynning själv har gjort.

– Konstiga människor dras till mig. Så där har det varit i hela mitt liv och mycket av det har jag kunnat använda i den nya boken, säger Carolina Gynning i en stor intervju i magasinet Yourlife.

Fick pengar för att festa

En tredje bokkaraktär, Charlotte, säljer sex. Själv har Carolina fått pengar, upp mot

50 000 kronor, för att festa i långklänning och högklackat hos en prins i Dubai.

– Människor är ju inte likadana. Som Charlotte i boken som prostituerar sig, och nästan trodde på att hon njöt av det. Jag tror att det finns alla sorters prostituerade. Och det tycker jag är väldigt intressant, säger Gynning till tidningen.

– Jag skulle inte palla att sälja mig själv, fortsätter hon.

”Tomt på Stureplan”

Romankaraktärerna rör sig också i Stureplansmiljö.

– Jag är så långt ifrån en Stureplanstjej man kan komma. Jag levde ju det livet med min förra kille, men jag hittade ingenting. No soul! Det var tomt, säger hon i intervjun.

Går i terapi

I dag har Gynning lämnat missbruk och partyliv bakom sig. Hon satsar i stället på sin konst, psykoanalys och familjelivet.

– Nu har jag sagt till mig själv att jag ska gå i terapi minst fram till jag skaffar barn. Så jag tror att jag kommer att bli jättenormal och frisk till slut, säger hon till Yourlife och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!