Katastrof-repet

NÖJE

Serneholt vurpade på scen Rickard missnöjd över missar SVT i möte i natt

1 av 3 | Foto: Här faller Marie Serneholt på genrepet. "Det var helt galet", säger hon.

LULEÅ. Marie Serneholt vurpade på scen, Rickard Olsson fick hemläxa och tekniken slutade inte att strula.

Gårdagskvällen slutade i en katastrofrepetition.

– Det var helt galet, säger Marie Serneholt.

I går kväll tog schlagercirkusen fart på riktigt. Och både programledarna och SVT fick anledning att svettas.

Den sedvanliga generalrepetitionen inför publik inledde programledarna Rickard Olsson, 43, och Marie Serneholt, 27, med en schlagerkavalkad.

Marie Serneholt hann med otaliga klädbyten och danssteg – och en praktvurpa på scen.

– Jag hoppade igenom papper och fick med mig en del papper som jag sedan snubblade på. Jag vet inte vad som hände, jag gick ner i en slags brygga men tog mig upp. Jag fastnade med en kjol i ett blixtlås också. Man får räkna med att det händer saker, säger hon.

”Jag larvade mig”

När Nöjesbladet träffar henne är hon fortfarande andfådd efter att tagit sig igenom sin första prövning som programledare för Sveriges största tv-produktion.

– Det var så skönt att göra allt från början till slut, det var första gången vi gjorde det. Det är på gränsen att man hinner allt. Nu ska vi sätta oss och utvärdera manus, fortsätter hon.

Trots vurpan hyllades Maries insats i går, bland annat av programledarkollega Rickard Olsson.

– Hon var jättejättebra och ser otroligt säker och skön ut, det är hög likeability.

Han var däremot inte nöjd med sin egen insats.

– Det var första gången vi gjorde det så det var lite småmissar här. Jag har en hemläxa att göra. Jag hade inte pluggat tillräckligt. Däremot var Marie fantastisk bra, jag larvade mig mycket mer än vad hon gjorde.

– Jag vill göra det här igen, sen tar ju intronumret så mycket energi. Jag öser på rätt hårt där och får ju eftersvettningar av guds nåde, fortsätter Rickard.

Ljud- och ljusproblem

Även SVT och produktionen hade en svettig afton.

Under showen uppstod problem med både ljud och ljus. När programledarna skulle gå igenom det kritiska röstningsmomentet strulade tekniken återigen.

– Mycket kan man ju räd

da upp, jag har gjort väldigt mycket. Jag har spräckt byxor, tappat toppar, ramlat av scenen. Men det värsta är om jag och Rickard på något sätt sabbar tävlingsmomentet. Att man säger fel namn på en artist som gått vidare, det får bara inte hända, säger Serneholt.

Efter genrepet i går samlades SVT och produktionen för ett möte som slutade sent i natt.

– Utvärderingsmötet tar ett par timmar. Repet gick okej på det stora hela. Vi har tusen detaljer som vi ska jaga det kommande dygnet, som tajtare övergångar och manus som glömdes bort, säger Melodifestivalens projektledare Thomas Hall.

ARTIKELN HANDLAR OM