Ruben Östlund och Skarsgård kan vinna Golden Globe

Svenska stjärnorna nominerade till priset

Det blev prisregn över Ruben Östlund på den europeiska filmgalan EFA i helgen.

Nu kan han även vinna på Golden Globe-galan.

Alexander Skarsgård är också nominerad för sin roll i ”Big little lies”.

Ruben Östlunds succé fortsätter.

Den svenske regissören är nominerad till en Golden Globe i kategorin bästa utländska film för kritikerrosade ”The Square”. Galans priser brukar ses som en vink om hur det kommer att gå på Oscarsgalan samma år.

– Åh, vad roligt, jag visste inte om det själv. Det här priset är klassisk mark, så det blir roligt, säger Ruben Östlund till TT.

Skarsgård också nominerad

Östlunds film är även det svenska bidraget till Oscarsgalan och han hoppas efter EFA-succén på en Oscarsnominering.

Även Alexander Skarsgård nomineras för sin roll i succéserien ”Big little lies”.

Golden Globe-nomineringarna innebär startskottet för en amerikansk galasäsong som i mångt och mycket överskuggas av Weinstein-skandalen och den efterföljande vågen av tunga Hollywoodprofiler som tvingats lämna sina jobb. Att höstens händelser satt sexuella övergrepp och trakasserier under lupp är ingenting som gått Hollywood Foreign Press Association, som delar ut priserna, förbi. Snarare tvärtom – händelserna väntas få effekt bland nomineringarna.

Seth Meyers leder galan

”Weinstein-skandalen, och allt som följde på den, har skapat ett klimat där det är ännu viktigare att sända ut rätt budskap”, skriver nöjessajten The Wrap.

Golden Globe-galan äger rum i Los Angeles den 7 januari med programledaren Seth Meyers som värd. Han tar över efter tv-profilen Jimmy Fallon.

Publisert:

LÄS VIDARE