Utpekad krogprofil tvingas lämna TV4-program

avAdam Westin, Jakob Meijer

NÖJE

Aftonbladet har tidigare rapporterat om en krogprofil som pekats ut av journalisten Jennie Hammar för att ha utsatt henne och andra för sexuella trakasserier.

Krogprofilen tvingas nu lämna sin roll i ett underhållningsprogram på TV4, meddelar kanalen.

– Mot bakgrund av de uppgifter om allvarliga anklagelser som finns på andra arbetsplatser har vi fattat beslutet att personen inte kommer medverka i programmet, säger Jennifer McShane, kommunikationschef på TV4.

En chef på en krog i Stockholm anklagas för att ha utsatt anställda för sexuella trakasserier.

Journalisten och poddaren Jennie Hammar berättade i mitten av november om att krogprofilen, som var hennes chef, utsatt henne för sexuella trakasserier då hon arbetade på restaurangen.

– I mitt fall hände det ett par ganska grova saker när jag jobbade där. En gång på jobbet i restaurangen stoppade han ner handen i mina trosor för att känna om jag hade rakat mig. Det är ju inte okej någonstans, säger Jennie Hammar i podcasten ”Veckans bläcka”.

Vid ett annat tillfälle ska chefen ha gått fram till Jennie mitt bland gästerna i lokalen och börjat gnida sig mot henne.

Trakasserierna ska inte ha slutat förrän Jennies dåvarande man, tv-profilen Filip Hammar, ringde till chefen för att säga ifrån. Efteråt upplevde Jennie Hammar att hon blev utfryst på arbetsplatsen.

Får lämna TV4

Krogprofilen har även ett uppdrag i ett underhållningsprogram på TV4.

Efter anklagelserna som riktats mot personen har de beslutat att inte låta personen medverka i programmet.

– Jag kan bekräfta att det stämmer att personen har haft en mindre roll i ett av våra program. Produktionen var sedan tidigare inspelad. Mot bakgrund av de uppgifter om allvarliga anklagelser som finns på andra arbetsplatser har vi fattat beslutet att personen inte kommer medverka i programmet. Personen ersätts inte, säger Jennifer McShane, kommunikationschef på TV4, i en kommentar till Aftonbladet.

Vad är sexuella trakasserier? 02:05
ARTIKELN HANDLAR OM

TV4