Vi känner stor sorg

NÖJE

Vännerna hedrade omkomna Zeke och Indra vid en minnes- gudstjänst

I går samlades vänner och familj till det omkomna gladiatorparet i norska Sörum för en minnesgudstjänst.

– Vi känner stor sorg. Vi förlorade både en god vän och en hoppkamrat, säger Terje Frydenlund till norska VG.

Foto: VAR NYFÖRLOVADE Det är nu en dryg vecka sedan gladiatorparet Kim Justin Zeke Johansen och Linda Indra Ekwall omkom i en våldsam frontalkrock på E 18. I går hedrades de av vänner och familj i norska Sörum.

Terje Frydenlund, som hade kört ända från Stockholm för minnesgudstjänsten, driver Frifallskolan, där både Kim Justin ”Zeke” Johansen och Linda ”Indra” Ekwall var elever. Med sig till Frogner kyrka i norska Sörum hade han de sista bilderna på gladiatorparet tillsammans - en film som togs dagen före den tragiska olyckan.

På filmen kunde släkten och vännerna se hur en lycklig Zeke friar till sin käresta efter ett dramatiskt fallskärmshopp, som var nära att sluta illa för Indra då hon fastnat i ett träd. En händelse som också Aftonbladets reporter och fotograf blev vittne till.

Visade foton

I samband med filmen visades även foton av Zekes och Indras lyckliga liv tillsammans.

Förutom de närmast sörjande fanns även representanter för den norska försvarsmakten på plats i Frogner kyrka i går, då Kim Justin har arbetat som officer och bland annat tjänstgjort i Libanon och Bosnien.

Våldsam krock

Det är nu drygt en vecka sedan paret omkom i en våldsam frontalkrock på E 18 norr om Stockholm. Sorgearbetet har bara börjat och på TV 4, kanalen som sänder ”Gladiatorerna”, råder fortfarande chock och förvirring efter parets död.

Enligt planerna ska nästa omgång av "Gladiatorerna" spelas in redan nästa månad, men programmets framtid är fortfarande osäker.

”Inte fattat beslut”

– Vi har inte fattat något beslut än, vi är mitt upp i sorgearbetet, säger Magnus Törnblom på TV 4.

På fredag ska Zeke och Indra begravas tillsammans i S:t Olofs kyrka i Falköping.

Anna Hansson