Äntligen hemma

Han skulle tagit över ”Äntligen hemma” – efter Timell

”Jag provfilmade för ”Äntligen Hemma” och de gillade det som fan”

Av: 

Hans Shimoda

Anna Shimoda

NÖJE

I oktober lämnade Martin Timell, 60, ”Äntligen Hemma” under dramatiska former.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att TV4 tänkte återuppväcka programmet med sin tidigare tv-snickare Per ”Pirre” Starrin.

– Jag provfilmade för ”Äntligen Hemma” och de gillade det som fan, säger Pirre till Nöjesbladet.

Tv-snickaren Per ”Pirre” Starrin, 49, var Ernst Kirchsteigers personliga hantverkare tillsammans med parhästen Marcus ”Mackan” Nylén mellan 2009 och 2014. Efter det axlade ”Pirre” kollegan Anders ”Arga Snickaren” Öfvergårds fallna mantel när Anders skulle göra ”Arga Snickaren VIP”. Men sanningen är att den vänlige och bullrige Pirre aldrig var tillräckligt arg och efter två säsonger hoppade han av programmet.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att Pirre och Mackan var påtänkta att ta över rollen som programledare för ”Äntligen hemma” efter att Martin Timell, 60, fick lämna programmet han lett i 20 år i oktober.

– Jag och Mackan provfilmade för ”Äntligen hemma” innan jul och produktionsbolaget Meter gillade det som fan och TV4 var också positiva så vi var nästan klara för programmet. Vi hann prata lön och så, men i sista stund så tog tydligen högsta ledningen för TV4 beslutet att lägga ned det helt och hållet. Det var väldigt synd, förklarar Pirre som trots det är vid gott mod då han har en ny tv-serie, ”24 H med Pirre & Mackan”, på Facebook som lockar många tittare.

Var förknippat med för mycket negativt

I mitten av november gav TV4:s programchef Anna Rastner beskedet att ”Äntligen hemma” låg på is och att framtiden för den inkomstbringande långköraren var osäker.

– Just nu finns det inga sådana planer", svarade Anna på frågan om kanalen tänkte återuppväcka programmet.

Att TV4 ändå tittade på möjligheten att köra vidare var med all sannolikhet av ekonomiska skäl. Enligt Dagens Media uppgick reklamintäkterna per avsnitt till 1,5-2 miljoner kronor och under en säsong drog de in 18-24 miljoner vilket kan förklara varför TV4 ändå ville köra vidare. Men enligt källor till Aftonbladet ansåg ledningen att programmet var förknippat med för mycket negativt för att kunna sändas vidare.

– Som vi sagt tidigare blir det ingen fortsättning av ”Äntligen Hemma”, skriver Malin Willers, tillförordnad presschef på TV4, i ett mejl till Nöjesbladet.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Äntligen hemma

LÄS VIDARE

Anna Ankas öppna brev

ÄMNEN I ARTIKELN

Äntligen hemma

Arga snickaren

TV4

Martin Timell