Ken kan straffas

avMartin Gustafsson

NÖJE

Knarkavslöjandena retar myndigheterna

Ken Ring kan både bli polisanmäld och kontrollerad av Skatteverket för sina uttalanden i tidningen Café.

– Det är möjligt att han har efterräkningar att vänta, säger Lars Nylén, generaldirektör för Kriminalvården.

Foto: Foto: STEFAN JERREVÅNG
Hiphopartisten Ken berättade i en intervju att han rökte marijuana när han hade fotboja, arbetar svart och kör bil utan körkort.

I går skrev Nöjesbladet om hur hiphopartisten Ken Ring, 30, i tidningen Café öppet erkänner hur han rökt marijuana under tiden han avtjänade ett straff med fotboja.

Lars Nylén.

– Vi minns det här, nästa gång han är aktuell är risken stor att det i stället blir fängelse, säger Lars Nylén, generaldirektör för Kriminalvården till Nöjesbladet.

Hembesök

Under de två månaderna med fotboja fick Ken Ring hembesök av Kriminalvården som tog urinprov för att kontrollera att han inte missbrukade droger.

– Vi vet ju att man försöker manipulera proverna därför är det inbyggt åtgärder för att motverka det. Vad som skett här kommer vi att följa upp, säger Lars Nylén.

Samtidigt kan Ken Ring också bli polisanmäld för sitt erkännande.

Hade fått fängelse

Hade Kriminalvården upptäckt att Ken Ring manipulerade proverna hade han fått avtjäna sitt straff i fängelse i stället.

Men det är möjligt att Ken Rings uttalanden kan få straffpåföljder.

Sten Eriksson.

– Det kan vara så att det finns något kvar i straffet, vi får kolla det och det är möjligt att han har efterräkningar att vänta.

”Inget föredöme”

Ken Ring berättade också att han bara arbetar svart. Något som får Skatteverket att reagera.

– Vi samlar in uppgifter från många olika håll, det här kommer vi att registrera. Jag tycker det är synd, vi har ett demokratiskt samhälle och det är alla vi andra som får betala för honom, han är inget föredöme, säger Sten Eriksson, kommunikationsdirektör på Skatteverket.