”Jag mådde dåligt i Love Generation”

avChristoffer Nilsson

NÖJE

Mikaela om avhoppet från Love Generation: Jag kände mig utanför

Foto: TOBIAS BJÖRKGREN
”VI HAR inte så mycket ATT PRATA OM” I dag har Mikaela ingen kontakt med de andra bandmedlemmmarna. ”Love Generation var vårt band. Och när det bandet klipps har vi inte så mycket att prata om”, säger hon.

Hon var med i Love Generation under Melodifestivalen 2011.

Men ändå inte.

– Jag mådde väldigt dåligt och kände mig utanför, säger Mikaela Urbom som nu satsar på en solokarriär.

Foto: Foto: JONAS BILBERG
SUPERSATSADE Mikaela Urbom, Melanie Taylor, Cornelia Jakobsdotter Samuelsson och Charly Q i Love Generation under Melodifestivalen förra året. När gruppen ställde upp i år hade Mikaela hoppat av.

Med hjälp av stjärnproducenten RedOne skulle Love Generation ta Sverige med storm i fjolårets upplaga av Melodifestivalen.

Men bidraget ”Dance alone” åkte ut i Andra chansen. Då hade Mikaela Urbom, 19, som var en av de fyra unga kvinnorna som bildade gruppen, sedan länge känt att hennes tid i Love Generation var förbi.

Pratade aldrig om det

– Jag kände att jag var ganska långt utanför de andras vision. När melodifestivalscirkusen var över så måste man vakna upp och återgå till verkligheten, säger Mikaela.

Hennes verklighet: utanförskap i gruppen hon bildade med Charly Q, 24, Melanie Taylor, 20, och Cornelia Jakobsdotter Samuelsson, 20.

– Vi höll ihop under tävlingen lite för att man måste. Men jag mådde väldigt dåligt och kände mig utanför. De kände säkert på sig det, men det var aldrig något vi pratade om, säger hon.

”Alla är upptagna”

I dag har hon ingen kontakt alls med de kvarvarande medlemmarna som inte tog sig vidare från Melodifestivalens deltävling i Leksand tidigare i år.

– Love Generation var vårt band. Och när det bandet klipps har vi inte så mycket att prata om. Sedan är alla så upptagna, säger sångerskan.

Nu satsar Mikaela – under artistnamnet Coco – på en solokarriär. Hennes första singel, ”Watch your bitch”, släpps om drygt en vecka.

– Det känns jättebra. Nu får jag följa min egen vision, utan påverkan från andra som vill åt ett annat håll, säger hon.