Magnus Carlson: ”Jag ville hjälpa Håkan Hellström”

NÖJE

Berättar om hur vännerna träffades

1 av 2
2

Magnus Carlson trodde inte att Håkan Hellströms musik skulle göra succé.

Han bestämde sig för att hjälpa till, trots att det med facit i hand inte behövdes.
– Jag är glad att jag hade fel, säger han till Nöjesbladet.

I andra avsnittet av ”Så mycket bättre" berättar Magnus Carlson om när han träffade Håkan Hellström för första gången. I en studio i Göteborg. Magnus Carlson skulle spela in ett eget album på svenska och Hellström mixade sin skiva ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” som kom ut år 2000. De presenterades för varandra och började umgås. När Magnus Carlson hörde låten ”Nu kan du få mig så lätt” började han gråta, berättar han i programmet.
– Jag tyckte att det var den bästa låten jag hört i hela mitt liv. Vad synd att ingen kommer höra den här låten, tänkte jag. Men så blev det inte, säger han till Nöjesbladet.

”Skulle hjälpa Håkan”

Carlson tänkte att Hellströms musik var för udda för att bli populär utanför indiekretsar, berättar han. Därför bestämde han sig för att försöka göra reklam för Hellström via sin egen kommande skiva.
– För just då var Weeping Willows ganska heta. Våra skivor var nummer ett på topplistan. Det var en ganska stor grej att jag skulle göra en skiva på svenska. Då tänkte  jag att jag skulle hjälpa Håkan för att det var så mycket snack om min skiva.

Sagt och gjort. Hellström och kollegan Timo Räisänen körade in en slinga från ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” i slutet på Carlsons låt ”Det värsta av allt”.
– Dels var det en tidsmarkör, en historisk grej, att vi gör det här samtidigt just nu. Och dels var det för att jag skulle hjälpa Håkan. Det här skulle ju bli min singel. Då kunde man liksom namedroppa Håkan hela tiden i intervjuer för att hjälpa honom.

Stjärnstopp

Men Håkan Hellström behövde ingen hjälp. Hans skiva blev mer lyssnad på än Magnus Carlsons.
– Ja, men det är inget som jag är bitter för. Jag ville bara göra en skiva på svenska på skoj. Håkans skiva är fantastisk. Det kanske är en av de bästa skivorna som gjorts i Sverige. Jag är glad att jag hade fel.

Det låter som att du unnar honom det?
– Ja, tusen miljoner, stjärnstopp gånger om. Håkan är det bästa jag vet.

ARTIKELN HANDLAR OM