Mauro Scocco

”Morran och Tobias” får hjälp av Mauro

Av: 

Torbjörn Ek

Andreas Hansson

NÖJE

Scocco: ”De är kult – ser verkligen fram emot att se hur det blev till slut”

Plötsligt brister Morran och Tobias ut i sång.

Duetten har specialskrivits - av Mauro Scocco.

– Jag tycker alltid det är intressant att göra något lite annorlunda, säger han.

På onsdag har filmen med de kultförklarade rollfigurerna Morran och Tobias premiär. Men redan nu kan Nöjesbladet berätta att Mauro Scocco, 54, specialskrivit en låt till filmen.

Johan Rheborg, 53, och Robert Gustafsson, 51, gör titelrollerna som mor och son i ”Morran & Tobias - en skänk från ovan”. Och biobesökarna kan se fram emot filmens höjdpunkt, när mor och son plötsligt och oväntat brister ut i sång.

Avslöjas i eftertexterna

Först i filmens eftertexter framgår det att duetten ”Du är vägen jag går” har specialkomponerats av Mauro Scocco, med textrader som ”Resan vi gjorde, blev allt än perfekt. Men jag vill inte ha de', på nåt annat sätt”.

Rheborgs och Gustafssons rollfigurer sjunger om hur den i samhället missanpassade mor och son-konstellationen ändå trivs bäst med varandra, oavsett hur livet skulle ha kunnat se ut.

– Jag tycker alltid det är intressant att göra något lite annorlunda och Morran och Tobias är ju kult förstod jag när jag berättade för vänner och bekanta om den här förfrågan. Jag ser verkligen fram emot att se hur det blev till slut, säger Mauro Scocco till Nöjesbladet.

SE OCKSÅ

Se exklusivt klipp från "Morran och Tobias"-filmen

”Vi är jättestolta”

Enligt Johan Rheborg var det självklart att fråga just Mauro Scocco.

– Vi ville göra något oväntat med Morran och Tobias. Något som också förstärkte deras starka band och ömsesidiga kärlek. Den första vi tänkte på var därför Mauro Scocco. Han är ju bäst och vi är jättestolta över att han tackade ja. Vi hoppas innerligt att både han och publiken tycker om det.

Kultförklarade

Karaktärerna Morran och Tobias syntes först i en sketch i SVT:s serie ”Svensk humor” 2013 och blev snabbt kultförklarade och flitigt citerade med repliker som ”Bubben, det draaaar”. Senare återkom Rheborgs och Gustafssons karaktärer i en egen tv-serie i SVT.

Robert Ashberg, 64, har tidigare berättat för Nöjesbladet han var så angelägen om att få spela mot Morran och Tobias att han betalade pengar för att få en roll i biofilmen. När den nu har premiär på onsdag syns Ashberg i rollen som korvgrillande granne, en av få roller i filmen som har repliker, undantaget Morran och Tobias.

Nöjesbladet har sökt Mauro Scocco samt även Johan Rheborg och Robert Gustafsson via filmbolaget.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Mauro Scocco

LÄS VIDARE

Kultfigurerna – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Mauro Scocco

Robert Gustafsson

Johan Rheborg

Morran och Tobias