Mejla

Joacim Forsén

Axl Roses AC/DC-gig väcker många frågor

NÖJE

Joacim Forsén: ”Förbannat klar med det här livet”

Motörhead aviserar en stor, kommande nyhet på sin Facebook-sida och ett fan säger allt som måste sägas, i en enda rad.

”Om det är Axl Rose igen är jag förbannat klar med det här livet.” 

Det är lite så det känns i den åldrade rockvärlden just nu. Allt är möjligt. Axl Rose har, mitt under Guns N' Roses stora återtåg, blivit Brian Johnsons vikarie i AC/DC och skämten haglar. Som just den här spontana kommentaren på Motörheads Facebook-sida. I skrivande stund gillad av drygt 1 500 personer.

Men om humorn får stå åt sidan en stund så lämnar Axls inhopp i AC/DC en hel del frågetecken. Så mycket som jag inte förstår.
 

Gick det verkligen inte att ställa in tolv gig i Europa och de tio som skjutits upp i USA när det fanns väldigt speciella (hey, sångaren har nästan blivit döv!) omständigheter? Jag förstår att det kostar pengar (borde rimligen finnas en slant i firman) men jag har svårt att tro att fansen inte hade accepterat en reträtt. Speciellt som ”Rock or bust”-turnén faktiskt redan har besökt nästan alla de länder som nu ska gästas med Axl på sång.

Och om turnén till varje pris var tvungen att fortsätta, gick det verkligen inte att hitta en sångare som inte är synonym med ett enda band? Jag förstår farorna. En mindre erfaren frontman hade kunnat bli en osäkrad granat på några av världens största arenor. Om nu AC/DC missat att Axl kommer med, vad ska vi säga, en ganska brokig historik han också. Samtidigt skevar de officiella uttalandena. Medan AC/DC har valt att, efter Brians 36 år i bandet, tacka honom för "sina insatser och sitt engagemang genom åren” slår Johnson i sitt betydligt känslosammare uttalande fast att han inte ska sluta, bara inte turnera just nu. Sen är planen, enligt Brian, att åtminstone spela in med AC/DC igen. Något som resten av AC/DC hittills har lämnat okommenterat.
 

Säkert är vikariesituationen ett sätt för AC/DC att testa hur mångmiljonindustrin kan fortsätta, oavsett Brian. Allt annat är naivt att tro. Men AC/DC är i en monumentalt annorlunda situation i dag än när bandet behövde fylla hålet efter Bon Scott.

Jag går in på Motörheads Facebook igen.

Inte ett ord om Axl Rose. Än. 

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Av: 

Joacim Forsén

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Axl Rose

AC/DC

Hårdrock

Joacim Forsén