Ernman försvarar Sanna: ”Jäkla trams”

1 av 4 | Foto: LINA SIKSJÖ
Malena Ernman är populäraste kvinnan.

avErik Åberg

NÖJE

Igår anklagades Sanna Nielsen för att vara rasist.

Nu rycker Malena Ernman ut till artistens försvar.

”Att kalla Sanna för rasist ÄR rent trams”, skriver operasångaren på Facebook.

Det var efter att Sanna Nielsen, 32, publicerat en bild av sig själv i sina scenkläder från föreställningen Oscarsrevyn som rasistanklagelserna tog fart.

Flera menade att artisten spred rasistiska stereotyper och nidbilder.

Nu rycker Malena Ernman ut till Nielsens försvar.

”Att kalla Sanne Nielsen eller nån på Oscarsrevyn för rasist är rent jäkla trams.”, skriver hon på Facebook.

”Någonting vi behöver diskutera”

Ernman förklarar att det är möjligt att det finns ”ett kollektivt problem att teckna asiatiska nidbilder i Sverige” samt att det är olyckligt om människor tar illa vid sig.

”Det är säkert nånting som vi behöver diskutera i framtiden. Men att kalla Sanna för rasist (vilket självklart bara ett extremt litet fåtal har gjort - för att provocera) ÄR rent trams”, fortsätter hon.

Opersångaren menar att det finns annat att fokusera på för att nå ett mer tolerant Sverige men att det självklara ibland måste sägas.

Under måndagen svarade Sanna själv på kritiken via sina blogg samt förklarade vad numret hon använder scenkläderna i handlar om.

”Numret handlar om precis det som folk reagerar på. Numret handlar om sådant man inte ska skämta om. Hela föreställningen handlar om en fördomsfri värld, där alla individuella delar tillsammans bildar något större och vackert. Där alla är välkomna”

ARTIKELN HANDLAR OM