Qristina om sonens död: ”Klarar inte av att besöka graven”

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Berättar om sorgen: ”Jag flyr fortfarande från kraschen”

1 av 7

Hennes son Robin dog i en bilkrasch 23 år gammal.

I kvällens ”Realitytjärnorna på godset” berättar Qristina Ribohn att hon ännu flyr sorgen.

– Jag klarar inte av att besöka hans grav, jag har tagit sats flera gånger men vänt i grinden, säger hon till Nöjesbladet.

Hennes son rånade chauffören och kapade hans taxi ihop med en kompis efter en urspårad festkväll 2005.

Under vansinneskörningen dog Farmen-Qristina Ribohns son Robin när han och vännen kraschade in i ett träd. Sorgen har kantat tv-profilens liv sedan dess. I kvällens ”Realitytjärnorna på godset” berättar hon om chockbeskedet, en berättelse som får hennes tårar att rinna.

– Jag hörde om olyckan på radion. Sedan ringde det på dörren, det stod två poliser utanför och sa ”vi behöver prata med dig”. Då visste jag direkt, jag blev helt tom. Chock förmodligen, säger hon.

För Nöjesbladet berättar hon att han finns med henne ständigt.

– Jag tänker på honom väldigt ofta. Jag har bilder av honom överallt, säger hon.

Hon klarar inte av att besöka hans grav.

– Jag har en väninna som gör det, jag pallar det inte. Mina väninnor har erbjudit sig att följa med, att jag bara behöver säga till. Men än så länge klarar jag inte av det. Under de här åren har jag tagit sats flera gånger men vänt i grinden, säger hon.

– En del människor tycker att det är helt sjukt men det är ett sätt för mig att överleva. Jag anser att det är priset jag fick betala för all skit jag ställt till med under 22 år med droger och där jag sålt knark. Det var priset jag fick betala, de tog det käraste jag hade, säger hon.

De levde ifrån varandra under många år och fann varandra strax innan Qristinas medverkan i ”Farmen”. Faktum är att det var sonen som fick med henne i programmet.

Under de år de fick ihop närmade de sig varandra och tog de igen den förlorade tiden.

Du berättar om chocken när poliserna gett dig beskedet. Kom det en krasch för dig då?

– Nej, det är den jag håller mig undan ifrån fortfarande i dag.

Hans vänner ses varje år vid hans grav.

– De har årsmöten på nere på kyrkogården. Han har en jättefin sten med Nalle Puh som är på väg upp i en ballong och stenhjärtana blir fler och fler för varje år. Kyrkogårdsvaktmästaren har ringt mig och berättat att de sitter där och spelar musik och pratar bra minnen.

Qristina Ribohn om...

...sitt självmordsförsök:

– Jag trodde aldrig att jag skulle bli äldre än 25 år. Det kom till en punkt där jag inte orkade mer, jag blandade en medveten överdos och tog den muskulärt, säger hon.

– Efter tre jävla dagar vaknar jag: ”beep beep beep” och tänkte: det här är inte klokt, jag lyckades inte ens knarka ihjäl mig. Jag låg där några dagar, sedan stal jag en burk stesolid och mönstrade på en båt och var borta ett år, sedan var jag ren. I år har jag varit drogfri i 23 år.

...sin tro:

– Jag tror att våra kontrakt skrivs när vi föds och att alla genvägar misslyckas. Det är inte så att jag är kristen men jag har överlevt situationer jag inte trodde var möjligt. Jag har fått chans på chans, det är klart att jag tror på något men vad vet jag inte. När jag gav upp hoppet så vaknade jag ändå.

...sortin ur tv:

– Detta är ett bra sätt att avsluta min tv-tid på. Program har redan ringt, men jag känner att det räcker. Jag har gjort alla genrer och haft kul. Nu ska jag närma mig pensionen. Jag är trött och sliten och vill göra de här fyra åren som kbt-behandlare.

...drogförebyggande arbetet:

– Att jobba i missbruksvårdsvängen blir tuffare och tuffare. Det är inte de traditionella drogerna längre utan nätdroger med sorgliga resultat. Det är en otäck värld, jag vill nog inte längre vara med längre än nödvändigt.

...ändrade bilden av Jan Emanuel på ”Godset”:

– Jag bad honom ödmjukt om ursäkt för allt jag sagt och tänkt om honom. Han är väldigt ödmjuk man, säkert stenhård i affärer men de sakerna har inte med varandra att göra. Han har bara all min respekt. Man ska inte påverkas av offentliga bilder utan göra sig en egen uppfattning.

Publicerad: