TV4-profilen om kärleken efter sorgen

Foto: KARIN TÖRNBLOM
Bengt Frithiofsson och Ann-Marie Nygren är sambor.
NÖJE

De träffades på en ”blind date” för några år sedan.

Nu har Bengt Frithiofsson och Ann-Marie Nygren blivit sambor.

– Jag är verkligen kär och lycklig, säger Bengt till Nöjesbladet.

Förra året slutade 78-årige Bengt Fritiofsson på TV4 efter många år som kanalens oefterhärmlige vinexpert. Han skulle dock inte mata duvor i parken utan förklarade att han hade ett hemligt projekt på gång. Nu berättar Bengt för Nöjesbladet att han har gått in i klädbranschen.

– Jag är involverad i ett klädprojekt, det är ett märke för den etablerade kvinnan och vi har ett par butiker i Stockholm, förklarar Bengt som samtidigt poängterar att han inte lägger sig i designen.

Privat lever han tillsammans med Ann-Marie Nygren, 70. De träffades för ett par år sedan efter att Bengt blivit änkeman. Hans dåvarande fru Yvonne dog i sviterna av bukspottkörtelcancer 2013 i en ålder av 56 år.

– Jag kan inte vara ensam. Jag vet att Yvonne ville att jag skulle ha en ny kvinna, sa han i Expressen.

”Kär och lycklig”

Bengt berättar att han och Ann-Marie nu flyttat ihop.

– Vi är sambor och har det kul tillsammans och jag är verkligen kär och lycklig. Vi reser mycket och har det bra.

Paret träffades via en ”blind date” då några goda vänner tyckte att de skulle passa ihop.

– Och det gjorde vi, säger Bengt.

När Nöjesbladet sedan når Ann-Marie är hon inte sen att hålla med.

– Det är helt fantastiskt att vi har hittat varandra! Bengt är en underbar person. Så omtänksam, gullig och rolig. Vi har så trevligt och roligt ihop och njuter av livet.

Firar julen isär

Men julen ska de dock inte fira tillsammans. Ann-Marie har tre döttrar i Sverige som hon ska träffa. Bengt ska åka till Turkiet för att fira. Förklaringen är att hans yngsta dotter Charlotte är gift med svenske fotbollsproffset Patric Carlgren som spelar i turkiska storklubben Konyaspor där han är lagets förstemålvakt.

– Jag är där under julen. Min svärson är verkligen duktig och jag tror hans lag leder ligan, säger Bengt som dock inte vet vad laget heter.

– Bra fråga… Jag har tyvärr inte sett honom spela där ännu, men jag åker ner den 22:a och den 23:e är det match så då ska det bli av.

5 fredagsprogram vi minns 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM