Lotta Engberg: ”Jag försöker blicka framåt”

Tar över uppesittarkvällen efter Oldsberg

Ingvar Oldsberg fick kicken och Lotta Engberg tar över som programledare för ”Bingolottos” uppesittarkväll.

Nu försöker hon se framåt.

– Det viktiga är att ”Bingolotto” har kvar sitt hjärta, säger hon.

Lotta Engberg har fått ta över ”Bingolottos” uppesittarkväll den 23 december samt nyårssändningen. Imorgon leder hon kvällen ihop med dansbandssångerskan Elisa Lindström.

– Vi vill skapa den miljön som man brukar ha hemma en uppesittarkväll. Det kommer att vara kökspyssel, för man brukar hålla på i köket. Vi kommer även ha supertrevliga gäster som kommer att sitta med och rimma och berätta anekdoter om sina jular, säger Lotta Engberg.

Ingvar Oldsberg skulle egentligen ha lett kvällen. Men han har fått sparken från ”Bingolotto” efter att en internutredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen

– Jag försöker blicka framåt. Det viktiga är att ”Bingolotto” har kvar sitt hjärta. Bingolotto är så starkt i sig som fenomen och vad det gagnar.

De gästar programmet

Lotta Engberg har själv programlett ”Bingolotto” i tre år. Därefter har hon hoppat in som vikarie för Oldsberg flera gånger.

– Hjärtat har alltid varit kvar hos ”Bingolotto”. Jag älskar att göra programmet och jag älskar framför allt att det gagnar så mycket. Det genererar till så många som behöver. Jag har aldrig släppt det.

Den långa kvällen kommer bland annat att gästas av Tareq Taylor, årets vinnare av ”Kockarnas kamp”· Robert Wells leder husbandet och artister som Eric Saade, Wiktoria Johansson, Ola Salo, Loa Falkman, Kampferdrops och årets idolvinnare Chris Kläfford kommer.

Claes Malmberg och Suzanne Axell kommer att hjälpa till med julrim och 79 miljoner kommer att delas ut.

”Mer champagne”

Nyårskvällen blir annorlunda jämfört med uppesittarkvällen.

– Då är det mer champagnefeeling, mer glitter.

Under årets sista kväll ska 31 miljoner kronor delas ut.

”Bingolottos” uppesittarkväll börjar klockan 19:35 på TV4.

Publisert:

LÄS VIDARE