Bianca Ingrosso om plagiatanklagelserna: ”Blir såklart arg och jätteledsen”

Bianca Ingrosso satsar hårt som företagare.

Men hennes sminkmärke Caia cosmetics har fått kritik för att vara en kopia av Kylie Jenners.

– Vi har alltid haft liknande stil och jag tycker om det hon gör, men det är omöjligt att jag skulle ha kopierat hennes design och tonalitet, säger Bianca Ingrosso till Nöjesbladet.

Bianca Ingrosso, 23, släppte under tisdagen sitt egna sminkmärke Caia cosmetics. Intresset för produkterna har varit stort under hela lanseringsperioder, men redan trettio sekunder efter att produkterna legat ute till försäljning kraschade hemsidan. Bara timmar senare var hela sortimentet i princip slutsålt.

Trots hysterin har Bianca Ingrosso även fått skarp kritik av sina följare. Många påpekar att hon ska ha plagierat realitystjärnan och sminkmogulen Kylie Jenner, 21, som tjänat miljoner på sitt märke Kylie cosmetics.

Bianca Ingrosso var beredd på kritiken.

– Jag förstår att man kan tycka det är likt. Vi har alltid haft liknande stil och jag tycker om det hon gör, men det är omöjligt att jag skulle ha kopierat design och tonalitet ett halvår innan hon kom ut med hennes. Vi råkade tydligen bara ha liknande stil när det kommer till design, färger och typsnitt, säger Bianca Ingrosso vars hjärta klappar lite extra för beige och puderrosa nyanser.

”Herregud! Väldigt likt”

– När jag såg att hennes palett kom ut med den typen av design i juni så tänkte jag självklart ”herregud, det här är väldigt likt vår”, men då var min produkt redan i tryck liksom.

Faktum är att Bianca Ingrosso gjorde ett par blixtändringar på sin produkt i sista minuten, som att skippa tanken med en logga som går ton i ton med produkten. När Kylie Jenner släppte sin palett i nyanserna ”beige-nude” gick loggan ton i ton med produkten.

– Då tänkte jag: ”Herregud! Vilken tur att vi inte gjorde ton i ton!”

– Men man kommer alltid efterlikna något typ av varumärke och alla kommer inspireras av varandra. Jag kommer bara fortsätta köra på det jag tycker är snyggast. Om det liknar ett annat varumärke så får det vara så, men när Kylie lanserade sin senaste sminkpalett två dagar efter jag gick ut med min så sa folk att hon hade kopierat min. Det är ju liksom omöjligt, säger Bianca Ingrosso med ett skratt.

Hon tror att folk väljer att bara jämföra de färdiga produkterna, utan att se den årslånga processen bakom från idé till färdig design och produkt. Samtidigt känner hon sig särskilt utsatt för kritiska röster, eftersom hon är född och uppvuxen i klanen Wahlgren-Ingrosso.

Van vid kritik

– Jag har fått höra det hela mitt liv. Jag har alltid fått höra att saker jag gör inte är äkta. Ena sekunden säger de att jag vill bli en Blondinbella, eller lika känd som Benjamin eller min mamma. Att jag bara går i folks fotspår och nu är det enkelt att säga att jag gör kopior. Det sticker väl i folks ögon att jag har väldigt många drömmar och ser till att göra många av dem verkliga.

Hur hanterar du det?

– Det är skitjobbigt. Folk kan säga att jag är ful, äcklig eller att min familj är si och så, men när det verkligen kommer till mitt jobb där jag utesluter hela mitt privatliv för att kunna jobba 24 timmar om dygnet och någon trycker ner det, då blir jag såklart jätteledsen och arg. Det är för en kort stund. Men sen kommer ju de här kommentarerna cirka 200 gånger om dagen också.

Samtidigt har Bianca Ingrosso öppenhjärtigt berättat att hon kollapsade av utbrändhet hösten 2016. Arbetet med sminkföretaget innebär inte en nedtrappning av jobb – tvärtom.

Hur mår du?

– Det sjuka är att jag mår som bäst när jag jobbar med Caia. Där får jag verkligen ut min kreativitet. Jag kan sitta på kontoret i femton timmar utan att ens vilja gå därifrån, för jag tycker det är så otroligt roligt. När jag blev utbränd var det för att jag bollade det här med olika tv-program, möten, ”Wahlgrens värld”, samarbeten och avtal med att hinna handla mat, rasta hundar, ha förhållande, duscha. Det är då det kraschar.

Är planen på sikt att filtrera bort allt det andra och bara fokusera på Caia?

– Ja, det är mitt mål i alla fall.

– Det här är min största dröm och det jag vill fokusera på i min karriär. Det betyder allting att mina följare verkar tycka om det jag gör och har skapat så mycket att de vill köpa det själva.

Publisert:

LÄS VIDARE