Lisa Nilsson aktuell med ny show: ”En musikalisk längtansföreställning”

avMathilde Albinsson

Publicerad:

På söndagen gick Lisa Nilsson i mål med hyllade höstturnén ”Himlen runt hörnet – 25 år”.

Men redan nu smider hon planer för en ny, helt egen föreställning. ”Lisa – Kvinnan som är jag” handlar om olika sorters längtan.

– Kärlek, lust och längtan ska få inta Rival den 14 februari, säger Lisa Nilsson till Nöjesbladet.

Knappt har Lisa Nilsson, 48, hunnit avsluta sin succéturné ”Himlen runt hörnet – 25 år” innan hon påbörjar nästa stora projekt: Den helt egna föreställningen ”Lisa – Kvinnan som är jag.” Hon beskriver uppsättningen som en ”musikalisk längtansföreställning” och är något hon velat bocka av från sin ”bucket-list” länge nu.

Äntligen var tajmingen rätt för att skrida till verket.

– Jag tycker om ordet ”längtansföreställning”, även om det är ett hittepåord, men det väcker nyfikenhet i mig. Jag vet att människor bär på olika sorters längtan och det ska jag fånga upp. Längtan efter kärlek, längtan efter barn som aldrig kom, längtan efter att bli den man ville bli som stor fast man aldrig riktigt lyckats, säger hon.

Premiär på alla hjärtans dag

På alla hjärtans dag bjuder Lisa Nilsson för första gången in till sin mångfacetterade föreställning på Rival i Stockholm, där alla hennes artistiska uttryck samsas på en och samma scen. Hon har genom åren kombinerat sitt låtskrivande och musicerande med skådespeleri och dans.

”Lisa – Kvinnan som är jag” är en föreställning som varvar musik med monolog, humor, dialog, skådespeleri och dans och tar avstamp i och reflekterar kring vår nutid. Hur är det att leva som människa i dag – eller inte minst vara en kvinna eller man av vår tid? Det är en av frågeställningarna som Lisa Nilsson vill slunga iväg till publiken. För regin står Anna Ståhl.

1 av 4 | Foto: Amanda Lindgren / AFTONBLADET / 85747
Lisa Nilsson

– Jag vill använda min scentid just nu till att påminna om saker som vi ibland verkar glömma bort och som är det viktigaste vi har. Världen ser problematisk ut när man tittar på nyheterna. Den är det också och det ska vi absolut ta på allvar, men just därför känns det också viktigt att skapa förutsättning för folk att känna sig trygga. Att inte glömma bort den lilla världen i den stora. Hur vi och våra barn mår och hur det går med kärleken eller inte. Jag vill erbjuda en kväll där man kan få insikter som även är trösterika, säger Lisa Nilsson.

Vad finns nu kvar på din ”bucket-list”?

– Jag har så otroligt mycket kvar som jag vill göra. Dels har jag fastnat för skådespeleriet, jag tycker om möjligheten att få uttrycka sig genom det, dels finns en stor längtan efter att få skriva igen. Jag har inte haft den längtan på många år, men nu är den där. Det känns jättehärligt och jag är så glad att känna så. Det saknas inte drömmar och idéer.

Föreställningen ”Lisa – Kvinnan som är jag” spelas fram till och med april på Rival i Stockholm. Biljetterna släpps den 14 november klockan 12.00.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM