Erik och Martina Haag skiljer sig

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Äktenskapet över efter 18 år

1 av 3 | Foto: Martina och Erik Haag.

Efter arton år tillsammans är äktenskapet över.

Erik och Martina Haag skiljer sig.

– Det är tråkigt, men vi har kommit fram till att det här är bäst, säger de i ett gemensamt uttalande till Nöjesbladet.

Tv-profilerna Erik, 45, och Martina Haag, 49, skiljer sig efter 18 år som gifta.

De har tagit beslutet att själva gå ut med nyheten med förhoppning att de ska få sköta sitt privatliv i lugn och ro.

I ett gemensamt uttalande till Nöjesbladet säger de:

– Det är tråkigt, men vi har kommit fram till att det här är bäst. Vi är fortfarande vänner och önskar varandra allt gott framöver. Vi har fyra barn ihop och ber därför media att respektera att ingen av oss kommer att ge några ytterligare kommentarer kring detta

Har vunnit ”På spåret”

Martina Haag, är författare och har medverkat i ett flertal filmer, senast ”Underbar och älskad av alla” som var baserad på hennes roman med samma titel. Just nu pågår förberedelserna inför filmatiseringen av hennes senaste roman Glada hälsningar från Missångerträsk där Martina också spelar huvudrollen. I somras ledde hon ett inslag i ”Nyhetsmorgon” där hon träffade svenska kändisar för att prata om litteratur.

Blev kära 1994

Erik Haag slog igenom med humorgruppen Hassan på 90-talet. Nu är han mest känd för tv-serier som ”Landet brunsås” och är Kristallen-nominerad för SVT:s storsuccé ”Historieätarna”. Han driver även produktionsbolaget Brommamamma tillsammans med Henrik Schyffert och Kerstin Johansson.

De har även tävlat i SVT:s frågesportsprogram ”På spåret” tillsammans. Efter att ha slagit Jenny och Niklas Strömstedt 2012 vann de hela tävlingen.

För DN har de tidigare berättat att de blev kära under en charterresa till Cypern 1994. De har fyra barn tillsammans i åldrarna 5-16 år.

Publicerad: