Team Rickard åkte ur ”Körslaget”

Carolas tårar räckte inte.

Team Rickard åkte ur TV4:s ”Körslaget”.

– Vi har varit med och spritt vårt budskap och spelat ett schysst, härligt spel redan från början, säger Rickard Söderberg.

Till semifinal.

Men inte längre.

Operasångarens Rickard Söderberg och hans Halmstadskör åkte ur TV4:s ”Körslaget” på lördagskvällen.

– Vi har varit med och spritt vårt budskap och spelat ett schysst, härligt spel redan från början, säger Rickard Söderberg i direktsändningen av programmet.

Det var Carola-tema under programmet och artisten var själv med under sändningen. Efter att Team Rickard uppträtt med ”Himlen i min famn” rördes Carola Häggkvist till tårar och berättade att hon ville jobba med kören.

Efter sändningen var hon förvånad över att Team Rickard tvingades lämna.

– Det är ofta så i röstningsprogram, som i ”Idol” och Melodifestivalen, att allt kan hända. Kanske var de för bra och att folk glömde rösta. Jag har precis kramat, peppat och lyft dem backstage. Jag pratade med Rickard och har försökt hitta ett datum för att göra en julkonsert tillsammans med honom, just eftersom deras tolkning av ”Himlen i min famn” var så fin, säger hon.

Rickard Söderberg har av många tittare setts som den stora favoriten. I Expressen riktade han under veckan kritik mot att deltagaren Anna Book fiskat röster i Munkfors.

– Anna gör på sitt sätt. Samlar in pengar och kör sina stories. Jag ger bort mina pengar och satsar på att sjunga så bra vi kan, sa han.

Enligt Anna Book har hon inte fiskat röster. Däremot menar hon att hon varit noga med att tacka lokala företagare i Munkfors som engagerat sig.

– Jag har verkligen inte varit den som gått i bräschen för att fiska eller någonting. Däremot har jag varit väldigt duktig på att tacka och uppmuntra och det tänker jag inte be om ursäkt för! säger hon.

Till final går Anna Book och Elisa Lindström med körer.

Publisert: