Julia Ragnarsson: ”Det slog lite gnistor”

avJan-Olov Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Stockholm stories"- aktuella skådisen: Blev blixtkära- under filminspelning

1 av 3 | Foto: Thomas Johansson
”Hoppas det går bra” Julia Ragnarsson har goda chanser för ett genombrott med ”Stockholms stories”- ”Det är möjligt, jag hoppas...att det går bra”, säger hon.

Mycket tyder på att filmen ”Stockholm stories”, premiär på filmfestivalen i lördags, blir ­Julia Ragnarssons stora genombrott.

Dessutom hittade hon sin stora kärlek under ­inspelningen.

- Det blev lite gnistor ­redan i början när ­Filip (Berg) och jag träffades, säger hon.

Den 21-åriga skådespelerskan gör en sensationell entré i filmen. Spritt språngande ­naken. Och ­under de första minuterna rasar livet samman för hennes rollfigur ­Anna.

- Ja, just det (skratt), när jag såg filmen nu, kom jag knappt ihåg att jag var ­naken, det känns inte som att det är det centrala i scenen.

Yrket i familjen

Även om alla roller är jämnstora, är på många sätt Anna själen och hjärtat i ”Stockholm stories”. Den som sätter igång en kedja av händelser för de flesta andra i historien. Några känner ­säkert igen Julia Ragnarsson från andra säsongen av tv-serien ”Bron”, där hon spelade studenten Laura.

Innan dess hade hon gjort några roller som barn. Skådespeleriet finns i blodet, mamma Karin Ragnarsson och pappa Lars-Göran Ragnarsson är scenograf respektive skådespelare på Malmö Stadsteater.

- Jag har ju hängt mycket på teatern som barn och nog alltid velat göra det som ­pappa gör, säger hon.

”Jag ljög ju”

Hon gick teaterlinjen på gymnasiet, skaffade agent, fick en roll i brittiska miniserien ”The fear” och drog till med en bluff när hon prov­filmade till ”Stockholm stories”.

- Jag ljög ju och gick in och pratade rikssvenska. Ibland tror ­inte folk att man kan skifta ­dialekt. Så jag fortsatte prata rikssvenska med ­alla, men en kväll halvvägs in i inspelningen orkade jag inte längre, då tog jag fram skånskan privat.

Nu bor hon i Stockholm ihop med Filip Berg, 27 känd från bland annat ”Studentfesten” och senaste julkalendern sedan ett år tillbaka.

- Att möta kärleken ­hade jag ­inte väntat mig, men det föll sig naturligt när vi träffades, säger hon.

Bygger på novellsamling

"Stockholm stories" är en dramakomedi om ett antal livsöden i Stockholm som korsar varandras vägar. Bygger fritt på Jonas Karlssons första novellsamling.

Regissör: Karin Fahlen.

I rollerna: Martin Wallström, Cecilia Frode, Jonas Karlsson, Julia Ragnarsson, Filip Berg, Marie Richardsson, David Dencik, Dejan Cukic, Gustav Hammarsten, Peter Carlberg, Pia Halvorsen, Niklas Engdahl.

Publicerad: