Nöje

Julia Ragnarsson: ”Det slog lite gnistor”

Av: 

Jan-Olov Andersson

NÖJE

”Stockholm stories"- aktuella skådisen: Blev blixtkära- under filminspelning

Mycket tyder på att filmen ”Stockholm stories”, premiär på filmfestivalen i lördags, blir ­Julia Ragnarssons stora genombrott.

Dessutom hittade hon sin stora kärlek under ­inspelningen.

- Det blev lite gnistor ­redan i början när ­Filip (Berg) och jag träffades, säger hon.

Den 21-åriga skådespelerskan gör en sensationell entré i filmen. Spritt språngande ­naken. Och ­under de första minuterna rasar livet samman för hennes rollfigur ­Anna.

- Ja, just det (skratt), när jag såg filmen nu, kom jag knappt ihåg att jag var ­naken, det känns inte som att det är det centrala i scenen.

Yrket i familjen

Även om alla roller är jämnstora, är på många sätt Anna själen och hjärtat i ”Stockholm stories”. Den som sätter igång en kedja av händelser för de flesta andra i historien. Några känner ­säkert igen Julia Ragnarsson från andra säsongen av tv-serien ”Bron”, där hon spelade studenten Laura.

Innan dess hade hon gjort några roller som barn. Skådespeleriet finns i blodet, mamma Karin Ragnarsson och pappa Lars-Göran Ragnarsson är scenograf respektive skådespelare på Malmö Stadsteater.

- Jag har ju hängt mycket på teatern som barn och nog alltid velat göra det som ­pappa gör, säger hon.

”Jag ljög ju”

Hon gick teaterlinjen på gymnasiet, skaffade agent, fick en roll i brittiska miniserien ”The fear” och drog till med en bluff när hon prov­filmade till ”Stockholm stories”.

- Jag ljög ju och gick in och pratade rikssvenska. Ibland tror ­inte folk att man kan skifta ­dialekt. Så jag fortsatte prata rikssvenska med ­alla, men en kväll halvvägs in i inspelningen orkade jag inte längre, då tog jag fram skånskan privat.

Nu bor hon i Stockholm ihop med Filip Berg, 27 känd från bland annat ”Studentfesten” och senaste julkalendern sedan ett år tillbaka.

- Att möta kärleken ­hade jag ­inte väntat mig, men det föll sig naturligt när vi träffades, säger hon.

Bygger på novellsamling

"Stockholm stories" är en dramakomedi om ett antal livsöden i Stockholm som korsar varandras vägar. Bygger fritt på Jonas Karlssons första novellsamling.

Regissör: Karin Fahlen.

I rollerna: Martin Wallström, Cecilia Frode, Jonas Karlsson, Julia Ragnarsson, Filip Berg, Marie Richardsson, David Dencik, Dejan Cukic, Gustav Hammarsten, Peter Carlberg, Pia Halvorsen, Niklas Engdahl.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert: