Filmen om Voldemort har kommit

Har redan fått en miljonpublik

1 av 6

avLeo Pettersson

NÖJE

Den fangjorda spin-off-filmen om Harry Potters antagonist Voldemort har nu släppts.

På bara några dagar har gratisrullen fått flera miljoner visningar på Youtube.

”Jag grät som en bebis av glädje när jag såg det här”, skriver en tittare i kommentarfältet.

Filmen heter ”Voldemort Origins of The Heir” och handlar om den ondskefulla trollkarlen långt innan Harry Potter var född. Alltså en så kallad ”prequel”.

Historien baseras mångt och mycket på berättelser från ”Harry Potter och Halvblodsprinsen”, den sjätte boken, och om hur Tom Riddle blev Voldemort. Andra karaktärer som figurerar i filmen är Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw och Salazar Slytherin.

Filmen har finansierats med hjälp av fans donationer på totalt 15 000 pund. Längtan efter filmen har varit stor. Det märks också av på antalet visningar. På bara tre dagar har filmen nära 6,5 miljoner visningar på Youtube, där verket går att se helt gratis.

Fick grönt ljus av Warner Bros

Tidigare, år 2016, gav Warner Bros produktionsbolaget tummen upp för att göra filmen, rapporterar Cosmopolitan. Den har alltså inte föranletts av någon juridisk twist angående rättigheter.

Bakom filmen står ett italienskt team, produktionsbolaget Tryangle Films.

– Vi undrade vad det vad som gjorde att Tom Riddle blev Voldemort? Vad hände under de där åren och vad hände egentligen på Hogwarts när han kom tillbaka? säger regissören Gianmaria Pezzato till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM