Lindsay Lohan får fängelse

NÖJE

”Jag gjorde saker jag skäms över”

Lindsay Lohan fängslas.

Men behöver bara sitta inne en dag.

– I dag tog jag mitt ansvar och erkände, säger stjärnan i ett uttalande.

Hollywoodstjärnan träffade en överenskommelse, en så kallad ”plea deal”, efter förhandlingar mellan hennes advokat och en åklagare inför en domare på torsdagen. Skådespelerskan slipper därmed ställas inför rätta för rattfylla och narkotikabrott – men tvingas avtjäna en dag i fängelse. Dessutom får hon tio dagars samhällstjänst, och så måste hon genomgå ett drogavvänjningsprogram. Överenskommelsen innebär också en villkorlig dom på 36 månader samt att stjärnan måste genomgå ett program mot alkoholmissbruk på 18 månader, skriver AP.

– Hon får vad alla andra skulle ha fått, sa åklagare Danette Meyers efter den en timme långa förhandlingen.

Om Lohan döms för ytterligare en rattfylla kommer hon att få ett 120 dagar långt fängelsestraff, tillade Meyers enligt AP.

”Saker jag skäms över”

Under dagen gjorde Lindsay Lohan, 21, ett skriftligt uttalande till nöjessajten TMZ:

– Det är klart för mig att mitt liv blivit helt okontrollerbart eftersom jag är beroende av alkohol och droger. Jag fick nyligen ett återfall och gjorde saker jag skäms över. Jag bröt mot lagen, och i dag tog jag mitt ansvar och erkände, skriver Hollywoodstjärnan i uttalandet.

Lindsay Lohan åtalades för sju mindre brott. Via sin advokat erkände hon att hon varit påverkad av kokain vid två tillfällen. Hon varken erkände eller nekade till två fall av rattfylla och ett fall av vårdslös körning. Två åtalspunkter om rattfylla avskrevs, uppger AP.

Lohan greps den 26 maj i Beverly Hills och den 24 juli i Santa Monica. Båda gångerna hade hon mindre än 0,5 gram kokain, vilket är minimigränsen för åtal av normalgraden.