Ark bryter USA-turnén

NÖJE

Hoten får bandet att backa

Foto: vågar inte fortsätta De har hotats till livet . Nu har The Ark bestämt sig för att ställa in hela USA-turnén.

Flygplansskämtet har fått förödande konsekvenser för The Ark.

Nu hotas bandet till livet-och ställer in hela USA-turnén.

- Det var en dröm hela min barndom att få åka dit, säger Ola Salo.

Foto: På klubben Schubas hemsida kan man läsa att The Ark har ställt in spelningen på grund av hoten.

Efter en turbulent vecka skulle The Ark igår ha återupptagit sin USA-turné. Men spelningen på nattklubben Schubas i Chicago ställdes in-i sista stund.

"Drog sig ur"

- The show must go on. Vi hade önskat att de skulle ha uppträtt, men de drog sig tyvärr ur, säger klubbens ägare Mike Schubas.

Och bara ett par timmar efter att bandets hemsida meddelade att Chicagospelningen var inställd kom beskedet att hela turnén ställs in. Detta trots att bandet-när Aftonbladet fick en exklusiv pratstund med dem i torsdags-var övertygade om att showen skulle fortsätta.

- Turnén fortsätter. Vi har inte alls velat spekulera i huruvida det här har försvårat för oss. Våra kontakter i USA tror inte att det är någon fara, sa Ola Salo till Aftonbladet då.

Men nu ställer de alltså in-på grund av alla hoten. Bandet har under de senaste dagarna flera gånger hotats till livet på hemsidan, men om det även kommit konkreta hot till klubbarna är oklart.

- Jag vill inte kommentera förrän jag har pratat med bandet och vet vad som har hänt, säger gruppens amerikanske agent, Jon Gray.

Hatbreven på hemsidan

Skämtade om 11 september

Inställda konserter:

Carina Bergfeldt, Niklas Strömberg