Här får idolerna en ny stil

NÖJE

Sofi stajlar Idol-gänget

1 av 4 | Foto: Sebastian, en av deltagarna i ”Idol”, blir stajlad av Aftonbladets modeexpert Sofi Fahrman och får här en sista touch före plåtningen.

Det är höst och det börjar dra ihop sig till final i ”Idol”.

Aftonbladet modeexpert Sofi Fahrman ger morgondagens stjärnor klädtips bland höstens trender.

Fotoblixtrarna lyser upp hela studion. Aftonbladets fotograf Sara Ringström instruerar modellerna vant, medan mobiltelefonerna ringer oavbrutet. Det är höstens mode som ska plåtas. Och modellerna är inte vilka som helst. Det är Ola, Jonah, Sibel, Agnes och hela gänget från TV4:s reality-såpa ”Idol”.

Idol-deltagarna kryssar mellan sminklogen och Sofi Fahrmans klädställning. Kläder åker på och av, smycken och skor provas.

Med många timmars exponering på bästa sändningstid i en rikstäckande kanal kan det vara läge för lite kläd- och trendtips från Aftonbladets egen trendexpert.

– När man är med i tv blir man synad av andra från topp till tå. Folk vill veta vad man har på sig både privat och i tv, berättar Sofi, som själv nyligen blev vald till Sveriges bäst klädda kvinna av Café.

Hur hittar man sin egen stil?

– Det handlar mycket om att trivas i de kläder du tar på dig. Framhäv det du gillar hos dig själv och handla gärna i secondhandaffärer. Försök hitta plagg och accessoarer som ger ett personligt intryck. Trivs du i dina kläder så syns det på dig.

Hur ska man tänka när man klär sig?

– Tänk alltid ”less is more”. Ju enklare desto bättre. Har du en färgglad topp, ska du inte ha en färgglad kjol eller byxa. Då är bättre med enfärgat nedtill.

Om man inte har råd att köpa nytt?

– Satsa på trendiga accessoarer som ger det där lilla extra.

Vilka färger ska man satsa på i höst?

– Brunt och svart, accentfärgerna är rött och lila. Randigt är också stort i höst.

Elina, 17

Måns, 19

Ola, 19

Sibel, 17

Sebastian, 20

Agnes, 17

Jonah, 24

Jens, 17

Agneta Elmegård

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode