Laura, 21, är Dohertys offer

NÖJE

Var besatt av sin idol – stjärnan tvingade i henne heroin

LONDON

Sedan flera år tillbaka är Laura Mc-Evoy, 21, besatt av Pete Doherty.

Till sist tog han henne till sig –?och tvingade i henne heroin.

– Allt hon vill är att vara med honom så mycket som möjligt, säger hennes vänner.

Foto: scanPIX
riskerar tio års fängelse Pete Doherty har tidigare gripits för upprepade knarkbrott och kan nu få ett långt fängelsestraff.

Den unga kvinnan ligger utslagen på köksgolvet i Pete Dohertys lägenhet i östra London. Då injicerar han heroin i hennes vänstra arm.

Skandalbilderna, som Aftonbladet publicerade i lördags, blev upprinnelsen till ännu en polisutredning mot Babyshambles-sångaren och förre Kate Moss-pojkvännen.

Han greps i lördags, men släpptes i går mot borgen. Det var andra gången på en vecka.

Flickan på bilden är Laura McEvoy – en 21-åring från en trygg medelklassfamilj i Kilburn i västra London. Hennes föräldrar, som nu flyttat till Romford, Essex, drev puben Carlton Tavern där bilden på dottern är tagen.

”Mycket tårar”

I fredags – efter att chockbilden på Laura publicerades i The Sun – tvångshämtade de henne från hennes lägenhet i västra London.

– Det har varit mycket tårar, säger en bekant till familjen.

Lauras vänner säger att hon varit besatt av Pete Doherty sedan hon var 18.

–?Hon träffade Pete första gången för tre år sedan. Han kom in på efterfesten efter en spelning. Sedan fortsatte det, säger en vän till News of the World.

– Det är inte överdrivet att påstå att hon är besatt av honom. Allt hon vill är att spendera så mycket tid som möjligt med honom.

Till sist släppte Doherty in Laura McEvoy i bandets innersta cirkel.

– Han lät henne åka med turnébussen efter konserter. För ett och ett halvt år sedan tog hon med honom till sina föräldrars pub.

Nekar till brott

Doherty, 27, riskerar fängelse för heroininjektionen. Han nekar till brott och menar att bilden visar hur han tappar Laura på blod för konstnärliga ändamål.

–?Han skulle använda det som målarfärg till en tavla. Det står han för, säger en vän till sångaren.

Släpptes mot borgen

Se bilderna – köp tidningen i dag

Hans Österman