Tommy Nilsson: ’Jag var alldeles för ung’

1 av 2 | Foto: Tim, 1,5 år, är Tommy Nilssons femte barn.
NÖJE

Hur är du som pappa?

– Jag har ju fem barn och ett barnbarn så jag är väldigt mycket pappa om inte annat. Jag är en ganska snäll pappa, tror jag. Man har väl ständigt lite dåligt samvete för att man inte ska räcka till men jag försöker finnas där och se till de olika barnens olika behov.

Vilken lek går bäst hem hos din 1,5-åring?

– Tim älskar musik och att dansa och hoppa så vi lyssnar och tittar väldigt mycket på musik tillsammans.

Hur var det att bli pappa första gången som 19-åring?

– Jag var alldeles för ung, naturligtvis. Vi var inte tillsammans heller jag och den tjejen och jag jobbade dessutom i ett annat land så de första åren träffade jag inte min dotter så mycket. Det kämpade jag med sen, att återupprätta en kontakt med min äldsta dotter, och nu har vi en bra kontakt.

Vad var största skillnaden att bli pappa igen vid 50-plus?

– Man är ju alltid orolig för sina barn men jag är inte lika ängslig nu. Med första barnet säkrar man överallt och tar upp alla blom­krukor och sådant medan trean och fyran får ramla några gånger och lära sig i stället. Med Tim är jag inte så ängslig och det är nog den största skillnaden.

Hur mycket föräldraledig har du varit?

– Jag har faktiskt aldrig tagit ut pappaledighet för något av mina barn. När jag är ute och spelar är jag ju borta hemifrån men ibland kan jag vara hemma en månad också så jag är nog mer med mina barn än om jag hade haft ett nio till fem-jobb.

Vad är det viktigaste dina barn har lärt dig?

– Det finns ett kinesiskt ordspråk som lyder ungefär ”det är tur att det finns stora starka män som kan säga åt det lilla barnet att det inte finns en blå häst” och det tycker jag är fruktansvärt. Det viktigaste mina barn har lärt mig och som jag vill lära dem är att behålla fantasin och lekfullheten så länge som möjligt. Innan vi stänger in allting med logik och gamla regler. Om Tim säger att han har sett en blå björn, ja då är det klart att han har gjort det.

Finns det planer på fler barn?

– Det beror på vem du frågar! Min flickvän Linda är 33 och hon vill ha fler barn och det är möjligt att det blir så. Men den dagen den glädjen.

Ni har varit tillsammans i fem år. Finns det planer på förlovning och bröllop?

– Ja det är klart. Men jag har varit gift två gånger förut så det gäller att hitta på något nytt sätt att göra det på. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!