Mode

Gaultier försvarar sig mot kritiker

Av: 

Djeiran Amini

NÖJE

Blev sågad i en recension – försvarar sin senaste visning i öppet brev

Modeskaparen Jean Paul Gaultier fick en vass kritikerpenna riktad mot sig efter sin haute couture-visning förra veckan.

– Köp en biljett till min utställning i Stockholm, skriver han i ett öppet brev till kritikern.

Att bli sågad för sin konstnärliga vision och kreativitet är många esteter vana vid. Jean Paul Gaultier, som har jobbat i modebranschen sedan 70-talet, är definitivt det. Ändå tog han så illa vid sig av Tim Banks recension åt Style.com förra veckan att han nu har skrivit ett öppet brev till denne. På sin Twitter.

Blanks skriver i sin recension att Gaultier tjatar ut sitt tema, stora kattdjur, in i det sista och klagar på att Gaultier använder sig av den ”lågklassiga” modellen Nabilla Benattia – som är en fransk realitypersonlighet. Vidare skriver Blanks att Gaultier är passé:

– En gång i tiden sågs han som den sanna tronarvingen till det franska modet. Men det var en gång i tiden och den tiden har, är jag ledsen att säga, verkligen förbi, skriver Blanks.

”Se min utställning i Stockholm”

I sitt svar till Tim Blanks skriver Jean Paul Gaultier att den Tim som han tidigare kände aldrig skulle gå till personliga snarare än yrkesmässiga attacker på honom. Vidare försvarar Gaultier sitt val av modellen Nabilla Benattia och tillrättavisar faktafel som Blanks gör i sin recension.

– Om du känner dig nostalgi för tiden då jag sågs som den sanna tronarvingen till det franska modet, var god köp en biljett till min pågående utställning i Stockholm eller den som snart börjar i Brooklyn och London. Ett gott besök, skriver Gaultier.

Se utvalda bilder ur den kritiserade visningen i bildspelet!

Följ Sofis mode på:

Instagram: @sofismode

Twitter: @sofis_mode

Facebook: Aftonbladet.Sofismode

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode