Anne Frank-beundrare rasande på Justin Bieber

NÖJE

Stjärnans gästbokshälsning får beundrare att koka

1 av 7 | Foto: WENN / FACEBOOK.COM
Det var i ett gästboksinlägg i Anne Frank-muséet som Justin Bieber skrev inlägget som nu retat upp beundrare till Anne Frank.

Justin Bieber hoppas att Anne Frank skulle varit ett av hans största fans om hon inte avlidit i ett koncentrationsläger endast 15 år gammal.

Popstjärnans hälsning har fått Frankbeundrare att gå i taket.

– Den lille idioten är för full av sig själv, skriver en person.

Foto: AP
Antinazistisk symbol Anne Frank skrev dagbok under alla år som familjen gömde sig undan nazisterna. Efter kriget översattes den till 58 språk.

I två år lyckades Anne Frank och hennes familj gömma sig undan nazisterna genom att gå under jorden. Efter att ha föråtts av bekanta hittades de sedan och fördes till det koncentrationsläger Bergen-Belsen där Anne Frank sedan skulle komma att dö i tyfus endast 15 år gammal bara någon månad innan lägrets fångar befriades av britterna. Men om hon hade överlevt hade Justin Bieber gärna sett att hon kom och trängdes på hans konsert.

Stjärnans blunder får nu några av de som berörts av Anne Franks tragiska livshistoria att rasa.

”Hon var fantastisk”

Bieber är just nu mitt uppe i sin Europaturné.

Vid ett stopp i Amsterdam besökte han Anne Franks hus, som i dag är museum. Det var i gästboken på platsen som Bieber lämnade en hälsning:

”Det var verkligen inspirerande att få komma hit. Anne var en fantastisk tjej. Förhoppningsvis hade hon varit en belieber”.

Inlägget publicerades sedan på muséets Facebooksida och där rasar nu personer som menar att popstjärnan smädar Anne Franks minne.

”Full av sig själv”

”Hon skulle ha varit VAD? Den lille idioten är för full av sig själv. Hon är en viktig historisk person så visa lite respekt”, skriver en person.

”Jag tyckte det var fint av honom att gå och ta del av hennes historia ända tills jag såg vad han skrev. Ha respekt, herr Bieber. Hon kommer vara känd även långt efter att din berömmelse dalat”, skriver en annan.

Bieber spelade i nederländska Arnhem i går och kommer under den kommande veckan till Norden. 22–24 april framträder han i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!