Karl Fredrik Gustafsson

Karl Fredrik imponerade kungen med sitt växthus

Av: 

Anna & Hans Shimoda

Karl Fredrik Gustafsson med sambon Petter Kjellén.
Karl Fredrik Gustafsson med sambon Petter Kjellén.

NÖJE

Från TV4-profil till kunglig hovleverantör.

Under lördagen invigdes Karl Fredrik Gustafssons växthus på Solliden – och kung Carl Gustaf inspekterade det noggrant.

– Kungen var imponerad, säger han till Aftonbladet.

Det var för några veckor sedan som de stod klart att kung Carl Gustaf stod i begrepp att bli professionell konsertarrangör på Öland. Under sommaren ska delar av den svenska artisteliten bege sig Solliden för att ta ton på den scen som kungen lät bygga intill sommarslottet för tjugo år sedan.

Under lördagen var det premiär för ”Solliden sessions” som är ett samarbete med Krall Entertainment och först ut att uppträda var Peter Jöback som bland annat bjöd publiken på ”Guldet blev till sand” och ”Livet är en schlager”-hiten ”Annars vore jag inte jag”.

Kungen och Silvia under Peter Jöbacks konsert.

Kungens specialförfrågan

Kungen och drottning Silvia satt i publiken och de var båda på ett strålande humör. Några som också var på plats var trädgårdsgurun och TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson och fästmannen Petter Kjellén. Men det var inte enbart för att avnjuta konserten, de hade nämligen fått en speciell förfrågan av kungen.

– Vi är fyra profiler som fått möjligheten att skapa en fin miljö i vår anda och det var invigning idag av vårt växthus tillsammans med kungen och drottningen. Det är jag och Petter som under två intensiva dagar har planterat och kört dit massor av fina växter. Vi har tagit en del av Eklaholm och installerat på Solliden, säger Karl Fredrik Gustafsson och fortsätter:
– Kungen och drottningen invigde och gick runt och talade med oss. Han var imponerad av att det hade gått så fort för oss att bygga upp växthuset, vi gjorde det på två dagar, de andra har hållit på en vecka. 
Hur var mötet med kungaparet?
– Mycket fint som alltid. Det var ett trevligt och personligt bemötande. Det kändes väldigt fint att höra kungens och drottningens ord gällande det vi har gjort. Jag har träffat dem i andra utställningssammanhang, bland annat på en utställning som hette Historiska brudbuketter genom tiderna på Ulriksdals slottsträdgård. Precis innan pandemin slog till så träffade jag dem också på Antikmässan i Stockholm då de hälsade på i min monter. 

Var ni nervösa idag?

– Ja, absolut. Det är speciellt att träffa vårt statsöverhuvud och kungafamiljen. Man ska ha respekt och vördnad för deras fina ämbete. Det är ärofullt att vara en del av en sådan här utställning. Jag vet att kungen och drottningen är otroligt intresserade av blommor och det som jag kan ta upp är att drottningen frågade lite extra om Agapantus, Afrikas blå lilja. Jag hade en tvåfärgad sort i växthuset och att det finns tvåfärgade var intressant. 
Ni träffade deras hund Brandie också?
– Så var det, kungafamiljens hund var med. Han var lite svårflörtad, han har integritet, men till slut så kunde Petter och jag flörta in oss. Hunden hittade också en korv i buskaget.

Bjöd på bubbel

Men det var inte bara vovven som fick lördagsmys. Karl Fredrik Gustafsson berättar att han bjöd dem på sitt egna bubbel.
– De tyckte det var mycket gott.
Får vi avslutningsvis fråga hur det går det med era bröllopsplaner?
–Det blir i Italien nästa sommar. Vi vill ha ett par hundra gäster och det ska vara i dagarna tre. Micael Bindefeld har också erbjudit sina tjänster så det är inte omöjligt att han blir inblandad.

ANNONS

Idag är det Mumindagen! Fira det med muggen Fiske - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!

Kungaparet var imponerade av Karl Fredriks växthus.
Karl Fredrik och Petter planerar att gifta sig i Italien nästa sommar.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Karl Fredrik Gustafsson

Svenska kungahuset

Solliden

Peter Jöback