Efter Klarnahaveriet: Asap Rocky investerar i svenska banken

Asap Rocky på scen i Globen i Stockholm 2019. Han uppträdde i de gröna kläder han designat för de intagna på Kronobergshäktet.
Asap Rocky på scen i Globen i Stockholm 2019. Han uppträdde i de gröna kläder han designat för de intagna på Kronobergshäktet.

Skandalartisten köper aktier i skandalbanken.

Asap Rocky går i Snoop Doggs fotspår och investerar i Klarna.

– Han utmanar status quo varje dag, säger vd:n och grundaren Sebastian Siemiatkowski.

För en knapp vecka sedan hamnade Klarna i blåsväder efter att kunder sett andra personers betalningshistorik när de loggade in på appen. Nu investerar den skandalomsusade Asap Rocky, 32, i banken. I ett pressmeddelande framgår det att rapparen ska bidra med modeinnehåll till Klarnas app, med fokus på ”kreativt återanvändande och vintagemode”.

“Asap Rocky går inte att sätta i ett fack; en musiker, skådespelare, filantrop, en opinionsbildare när det kommer till stil, en person som fundamentalt och från så många utgångspunkter förstår vad publiken vill ha. Han utmanar status quo varje dag”, skriver Klarnas vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski i pressmeddelandet.

Asap Rocky om Klarna: ”Tilltalande”

Han skriver att företaget har mycket att lära sig av Asap Rocky, bland annat ”personlig anpassning och hållbarhet”. Rapparens viktigaste åtgärd blir att ”bryta det globala dödläge som rått för mode det senaste året”.

”Klarna är ett företag som ser framåt och utmanar status quo, vilket gör ett partnerskap med dem så tilltalande för mig. Jag är glad över att börja arbeta med Klarna på flera sätt, inklusive att gemensamt skapa en möjlighet för människor att återupptäcka stil när vi kommer ut ur det globala mode-viloläget”, skriver Asap Rocky i ett pressmeddelandet.

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.
Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.

Bytte namn i reklamkampanj

I början av 2019 blev Snoop Dogg, 49, delägare i Klarna, och gjorde i samband med affären en ”Tommy Black”. Rapparen bytte nämligen namn till Smoooth-Dogg i samband med en reklamkampanj för banken.

”Klarna hörde av sig och berättade att de var fans. Vi bokade in ett möte där de berättade om sina planer och därifrån inleddes samarbetet”, skrev Snoop Dogg i en kommentar till Nöjesbladet då.

För två år sedan greps Rakim ”Asap Rocky” Mayers efter att en video där han ses i ett slagsmål med en ung man i Stockholm fått spridning. Rapparen ses i filmen lyfta och kasta ner mannen i marken.

Asap Rocky fick sitta i Kronobergshäktet i en månad varpå flera artister ”bojkottade” Sverige, bland andra Tyler the Creator. USA:s dåvarande presidenten Donald Trump försökte till och med att få rapparen fri genom en rad Twitterinlägg riktade till statsminister Stefan Löfvén.

Såg andras uppgifter

Asap Rocky.
Asap Rocky.

Stjärnan fick en villkorlig dom och böter för misshandeln. Asap Rocky är tillsammans med Rihanna, 33, och har i intervjuer kallat flickvännen för sitt ”livs kärlek”.

– Det är så mycket bättre när du har den rätta. Jag tror att när du vet, så vet du. Hon är den rätta, sa han till GQ.

Förra veckan hörde flera läsare av sig till Aftonbladet efter att Klarna drabbats av stora störningar till följd av tekniska problem. När kunder loggade in på appen såg de andras personers betalningshistorik. Problemen varade under en halvtimme, innan banken blockerade inloggningen till appen.

”Så ledsamt och frustrerande att inse att vi hade en självförvållad incident i 30 minuter som påverkade några av våra användares privatliv”, skrev Sebastian Siemiatkowski på Twitter i samband med störningarna.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE