Så minns dansbandskollegorna Thorleif Torstensson

Olle Jönsson: ”Så jävla overkligt”

Publicerad 2021-01-10

Thorleifs sångare och frontman Thorleif Torstensson har dött i sviterna av covid-19, 71 år gammal.

Så här minns de tidigare dansbandskollegorna honom.

Den tidigare skivbolagsdirektören Bert Karlsson, 74, jobbade ihop med Thorleif Torstensson i många år.

– Ett tag var vi konkurrenter och ett tag jobbade vi ihop. Jag tycker att det här är fruktansvärt. Tolle var en duktig och driven kille, inte bara som musiker utan även som en entreprenör i branschen, säger han till Aftonbladet.

Olle Jönsson i dansbandet Lasse Stefanz.

Jönsson: ”Legend”

Olle Jönsson, 65, sångare i Lasse Stefanz är märkbart berörd och säger att han senaste hörde från Thorleif Torstensson på sin 65-årsdag i december.

– Hjältarna dör efterhand – och det kommer ju inga nya heller. Han har ju varit en hjälte för oss sedan sent 70-tal, en av de största. Han var en profil, det är inte så många dansband som har profiler i dag. Det känns så jävla overkligt att sån här skit ska ta honom. Man tycker att de ska leva för evigt, hjältarna. Han var en mycket stor legend som kommer att vara mycket saknad, säger han.

Casper Janebrink.

Janebrink: ”En av de största”

Arvingarnas Casper Janebrink, 51, säger till Aftonbladet att Thorleif Torstensson är någon han alltid sett upp till.

– Han var en av de största ikonerna inom dansbandsmusiken. Han hade en väldigt speciell och unik sångröst och de har haft väldigt många hits genom åren. Det här är jättetråkigt att höra, säger han.

Kikki Danielsson, 68, skriver på Facebook om att dödsbeskedet kändes som att bli träffad av blixten.

”Thorleif, min käre vän. Vi som haft så mycket kul ihop sen 70-talet. Jag kommer att sakna dig oerhört! Du var en varm Människa som alltid hade tid för andra. Jag tänker på din fru Lisbeth i denna svåra stund. Vila i frid”, skriver hon.

Charlotte Perrelli.

”Perrelli: ”Otroligt varm person”

Charlotte Perrelli, 46, säger att Thorleif Torstensson alltid var full av liv.

”Så fruktansvärt tragisk. Thorleif var ung och så full av liv... jag har inte träffat honom på några år nu. Men minns honom som en otroligt varm, genuin och omtänksam person som alltid hade tid för sina fans och för alla som ville prata. Otroligt tråkigt att nås av detta besked. Denna älskvärda småländska stolthet, vi hade alltid roligt när vi träffades! Jag tänker på hans familj, hans hustru. På hans barn och barnbarn som förlorat en fantastisk pappa och morfar”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

Ingmar Nordström, 89, i Ingmar Nordströms orkester säger att han var en speciell sångare.

– Det är alltid hemskt att få det där budet när det är någon som man känner väl och som funnits med i många år. Det är tråkigt att höra, man blir tagen. Han var ju en speciell sångare och musiker och hade en stor publik. Han hade en speciell röst, det var helt klart.

Bandkollegan Hasse Magnusson var hans vän i över 50 år och säger till Expressen:

– Han var en mycket god vän och en fantastisk ledare i bandet. Han hade en otrolig energi och ett driv, det är nästan helt hans förtjänst att Thorleifs blev så stora som vi blev, säger han till tidningen och fortsätter:

– Vi var lite chockade att det gick så fort på slutet, hans barn ringde för tre fyra dagar sedan och berättade att han var så sjuk. Det gick så fort att vi gamla bandmedlemmar inte hann prata med honom. 

Thorleif Torstensson under Dansbandsveckan i Malung 2012.

ANNONS