Ernst Kirchsteiger

De gästar ”Sommar med Ernst”

Av: 

TT

NÖJE

”Sommar med Ernst” får en renovering: den här säsongen besöks programmet av flera kändisar. Efter en lång tid av isolering längtar programledaren efter människor igen.

– Jag har ett kakhål som fungerar, jag älskar att prata, säger Ernst Kirchsteiger.

Kändisarna Sanna Nielsen, Mauri Hermundsson, Beatrice Järås, Titti Schultz, Anders Bagge och Tareq Taylor ska hjälpa Ernst Kirchsteiger att renovera en stuga i sommar. Den vane inredaren fick idén efter en lång tid av isolering till följd av coronapandemin.

– Jag har i princip levt ett liv där jag hukar mig i busken, vi har hållit oss undan, min fru och jag. Jag hade en längtan efter att skratta ihop med människor, och sade ”tänk vad kul om vi fick besök på inspelningsplatsen”.

Fick trösta Nielsen

Men programmet kommer inte bara att bjuda på ”tjo och tjim”, berättar han.

– Vi delar med oss av våra liv. Vi pratar om vår barndom, varför vi har gjort de här livsvalen och vad som gör att vi fortfarande har näsborrarna vidgade mot framtiden.

TT: Hur händiga måste deltagarna vara?

– Nej, nej, nej, nej, nej – nej, nej. De behöver inte stå och snickra. Samtidigt som vi pratar så gör vi någonting som tillför huset någonting. Det är väldigt pedagogiskt och lugnt.

– Sanna sade innan, ”jag är inte ett dugg händig”, då fick jag trösta henne, ”lugn, det är du och jag, och jag hjälper dig med allt”.

Den här gången tar han sig an en fiskestuga från 1800-talet – som egentligen har stått och väntat på honom i ett år. Huset var först tänkt att renoveras under förra årets säsong, men programmet bantades till följd av pandemin.

Bugar för havet

Genom åren har stugan råkat ut för en del renoveringar, berättar Ernst Kirchsteiger.

– På 70-talet kopplade de på en ganska okänslig utbyggnad, det såg mer ut som att en 70-talsvilla hade hamnat på stranden. Nästan ett lite förvirrat uttryck, säger han.

Den stora utmaningen blir att foga samman delarna för att skapa ett harmoniskt helhetsintryck – och på samma gång låta ”poesin i huset leva kvar”, berättar han.

– Det ska kännas som att en sångsvan ska kunna flyga igenom huset utan större bekymmer. Om man har ett hus som ligger nära havet så är det alltid havet som är kung, havet och stranden är det starkaste. Huset får underordna sig havet.

– Det gäller att vara ödmjuk och med böjt huvud säga ”Varsågod hav, ta den plats du behöver”, säger han.

Programmet har premiär den 24 juni på TV4.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Här ligger svenska kändisarnas lyxiga sommarhus

ÄMNEN I ARTIKELN

Ernst Kirchsteiger

Tareq Taylor

Mauri Hermundsson

Anders Bagge

Sanna Nielsen

Titti Schultz