Paradise hotel

Ike och Moa vann skrotade ”Paradise hotel”-säsongen

Nent:s avslöjande efter krisbeslutet

Av: 

Moa Malmqvist

NÖJE

De vann skandalsäsongen som skrotades.

Nu avslöjar Nent att Moa Lindgren och Ikenna Abika tog hem ”Paradise hotels” skandalsäsong.

– Det blev ju kaos av alltihop så det är skönt att det är över, säger Moa Lindgren.

Ikenna ”Ike” Abika, 26, och Moa Lindgren, 21, vinner ”Paradise hotel” 2021, säsongen som ställdes in efter att flera deltagare vittnat om sexuella övergrepp.

”Som tidigare meddelat är denna säsong av PH inställd men vinnarna är utsedda och kommer att firas. Det sker i detta specialavsnitt av Studio Paradise där de berättar om sin väg till finalen och vi visar kulceremonin. Ute nu på Viafree och Viaplay”, skriver tv-bolaget Nent på Instagram.

I det specialinsatta avsnittet får tittarna se när Ike och Moa håller i kulan, som avgör hur mycket pengar vinsten landar på. Båda höll kulan när tiden rann ut och fick således dela på 500 000 kronor.

Till Aftonbladet säger Ike att känns skönt att vinsten äntligen är avslöjad.

– Det har varit väldigt jobbigt att avsluta på det här sättet, men jag är glad att det är över så att man kan fortsätta sitt liv. Jag trodde aldrig att jag skulle vinna, eftersom ”Paradise” vad den mest oplanerade jag har gjort i mitt liv. Det var jättespontant.

Ikenna ”Ike” Abika.

”Var som ett frö”

Han berättar han haft kontakt med flera av deltagarna efter programmet, och framförallt med vinnarpartnern Moa. Däremot tycker han att det är tråkigt att säsongen skrotades.

–Avsnitten försvann precis när min screenplay började, det var där det började hända grejer. Jag var som ett litet frö i huset, jag växte och växte. Tittarna får inte se den sidan av mig, hur jag tog mig till final. Det känns tråkigt att man inte får se mig spela spelet.

Pengarna tänker Ike skänka till sin familj, berättar han.

– Vi ska se och vi kan göra något med trädgården. Sedan kommer jag spara pengarna för att investera i en lägenhet.

Moa var tidig med att spå att hon och Ike skulle ta hem segern, vilket hon tror beror på deras nära relation.

– Det kändes som att ingen kunde jämföra sig med det vi hade. Det blir ju alltid kärlekspar i ”Paradise” men vi var inte det, vi var verkligen bara vänner. Det var liksom starkare, jag kunde lita på Ike mer än vad jag hade kunnat lita på en kärlekspartner.

Moa Lindgren.

Skulle inte ställa upp igen

Hon säger att det känns skönt att säsongen är över, men att hon inte vill bli associerad med programmet.

– Det blev ju kaos av alltihop så det är skönt att det är över, så att man slipper att tänka på det. Det är jättejobbigt för alla oss deltagare eftersom vi var med i just i år, och det sitter ju kvar än i dag.

Moa säger att hon inte skulle delta i ”Paradise hotel” igen.

– Aldrig i livet, inte ens för 30 miljoner... inte en chans. Nu känns det som att det äntligen finns en chans att Sveriges reality gör om sitt koncept. Kanske inser de att det inte håller längre, att sexuella trakasserier är ute. Det är lite old school.

Årets säsong av ”Paradise hotel” stoppades helt efter att deltagarna Annie Dahlberg och Jennifer Paatere slagit larm om att de utsatts för övergrepp under inspelningen.

– Vi kan inte fortsätta den här typen av produktioner på de här premisserna, sa Nents vd Anders Jensen i TV4:s ”Nyhetsmorgon” tidigare i vår.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Login • Instagram
Publisert:

LÄS VIDARE

Realityrävarna: Lägg ner ”Paradise hotel” – ”otidsenligt och grisigt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Paradise hotel

Sexuella övergrepp

Viaplay (tidigare Nent)

Viafree

Viaplay