Kristoffer Appelquist ska gifta sig: Borde flugit in med helikopter

Berättar i Året runt om barn och bröllopsplanerna

Kristoffer Appelquist har fullt upp i vår.

Han ska både bli pappa för fjärde gången och gifta sig.

– I efterhand har jag fattat att jag borde flugit in med helikopter, säger han om frieriet till Året runt.

Kristoffer Appelquist och Isabelle Ahonen.
Kristoffer Appelquist och Isabelle Ahonen.

Komikern och programledaren Kristoffer Appelquist, 46, känd från SVT:s ”Svenska nyheter” berättar om livet med fästmön, castaren Isabelle Ahonen, 33, i en intervju med Året runt.

I juni väntar de sitt andra gemensamma barn, och redan i april blir det ”ett litet moderat bröllop i Stadshuset”, säger han till tidningen.

”Kom överens” om att gifta sig

Han berättar vidare om frieriet.

– Alltså... jag har gjort en sådan fruktansvärd tabbe här. Jag har sån ångest över det... Vi ”kom överens” om att gifta oss. Men i efterhand har jag fattat att jag borde flugit in med helikopter, strösslat rosenblad omkring henne och gått ner på knä.

Kristoffer Appelquist.
Kristoffer Appelquist.

”Kändes rätt med en gång”

Paret träffades på Säffleoperan i musikalen ”The producers”. Där förälskade han sig i ”både livet och scenkonsten”. Även i Isabelle Ahonen.

– Det kändes så rätt med en gång. Vi skrattade, pratade och sjöng hela tiden när vi var tillsammans. Det gör vi fortfarande. Nu har det gått fem år och vi har en dotter och ska få en liten grabb i juni. Det är häftigt.

Har vuxna barn i dag

För Kristoffer Appelquist, som har vuxna barn sedan ett tidigare förhållande, är det nya småbarnslivet ”hundra gånger enklare”, säger han. Han var 21 år när han blev pappa för första gången. Då bodde han och barnens mamma i Sunne i Värmland.

– Jag hade inte ens fullständiga betyg från högstadiet då. Ingen lyssnade på mig på föräldramöten. Vi fick kämpa för allting, levde på gränsen till existensminimum, trixade med begagnade bildäck, för vi bodde på landet.

I dag både jobbar han och bor i Stockholm. För två år sedan fick han och Isabelle Ahonen sitt första gemensamma barn, dottern Maggie.

– Det är fan så mycket lättare att vara medelålders och medelklass när man får barn, säger han till Året runt.

Aftonbladet har varit i kontakt med Kristoffer Appelquist som inte har någonting mer att tillägga intervjun i Året runt. Han berättar att sonen som kommer i juni ska heta Frasse.


TRAMSFRANS: Svenska kändisar sitter och ruvar på storslagna frieriplaner

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN