Bonde söker fru

”Bonde söker fru”-Susanna ryter ifrån – efter pikarna mot gravidkroppen

Susanna Karlsson: ”Kan man inte bara få ha den här kroppen?”

Av: 

Natalie Demirian

Hannes Haraldsson och Susanna Karlsson ska bli föräldrar.
Hannes Haraldsson och Susanna Karlsson ska bli föräldrar.

NÖJE

Susanna Karlsson är trött på att folk kommenterar hur hennes gravidkropp ser ut.

Nu ryter ”Bonde söker fru”-profilen ifrån.

– Jag känner att kan jag inte bara få vara gravid som jag är, kan man inte bara få ha den här kroppen utan att folk ska kommentera den?, säger hon.

Susanna Karlsson, 30, och Hannes Haraldsson, 29, blev ett par i ”Bonde söker fru” 2018 och väntar nu sitt första barn.

Men med graviditeten har Susanna Karlsson, som nu är gravid i vecka 26, också fått kommentarer om sin kropp – något hon nu i ett Instagraminlägg undanber.

”Det är med mod jag vänligt men bestämt avråder er från att kommentera min gravida kropp!”, skriver hon bland annat till en bild på sin mage.

Susanna Karlsson utvecklar för Aftonbladet om varför hon valde att säga ifrån.

– Man får kommentarer som gravid. Det är man inte riktigt beredd på. Jag har fått kommentarer på Instagram där det kan stå ”Åh, väntar du tvillingar?”. Det kan vara en kommentar av 150, men man blir ju inte glad. Jag känner att kan jag inte bara få vara gravid som jag är, kan man inte bara få ha den här kroppen utan att folk ska kommentera den?

Susanna Karlsson är gravid med sitt första barn.

Riktar sig även till nära och kära

Inlägget riktar sig till både främlingar och nära vänner och släktingar.

– Det händer ju också att nära och kära tycker att det känns okej för att de ju känner mig, och att de då får säga ”Hej tjockis” och kommentera saker som hur stor och tjock man har blivit. Men egentligen är det sällan även folk som står en nära som vet vilken relation till sin kropp man har. De vet inte vad för tankar jag har om min kropp och hur jag känner inför att min kropp förändras.

Susanna Karlsson menar att man får nog med intryck som det är som gravid, och att det redan är väldigt lätt att jämföra sig med andra utan att också behöva höra andras åsikter.

Susanna Karlsson deltog i ”Bonde söker fru” 2018.

Får stort stöd

I kommentarsfältet till inlägget får hon nu stort stöd.

– Folk känner igen sig direkt, det är så många som är med om det här, och det är så många som inte orkar säga ifrån när det händer. Jag tror att många gravida känner att man inte orkar ta fajten, särskilt när äldre släktingar säger saker som att man är tjock. En släkting till mig sa häromdagen att jag har blivit ”tjock även på andra ställen än magen”. Jag känner att man ändå måste säga ifrån, för sin egen skull, säger hon och fortsätter:

– Jag säger hellre ifrån och skapar dålig stämning, så får de gå hem och skämmas, istället för att jag ska gå hem och må dåligt över att inte säga ifrån och stå upp för min kropp.

ANNONS EXTERN LÄNK

Basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder till bra pris hos Lindex här!

Lindex

Publisert:

LÄS VIDARE

”Gift vid första ögonkastet” – så gick det sen för deltagarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Bonde söker fru