Carina Berg till sjukhus med bröstböld

”Det gjorde så jävla ont”

Carina Berg.
Carina Berg.

Den första tiden efter dottern Junos födsel har varit tuff för Carina Berg.

Nyligen tvingades tv-profilen till dubbla sjukhusbesök efter att ha drabbats av en bröstböld.

– Till slut var det det helt ohållbart, säger hon i podcasten ”Gynning och Berg – hittar sig själva”.

I början av mars fick tv-profilen Carina Berg, 43, och maken, fotbollsspelaren Erik Berg, 32, sitt andra gemensamma barn, dottern Juno.

Den senaste tiden har småbarnslivet varit extra tufft för familjen. Hon har tidigare berättat om problem med amningen och drabbades igen under påskhelgen. Men problemen visade sig vara värre än så. Den här gången hade en varböld gömt sig i samband med att mjölkstockningen uppstod.

– Jag har ju haft mjölkstockning, men det går att ”levla upp” i den. ”Next level Berg”. Och det heter bröstböld, säger Carina Berg i podden som hon driver tillsammans med Carolina Gynning, 42.

När problemen först uppstod åkte hon in till sjukhus, men skickades hem med penicillin. Det hjälpte inte.

– Jag tyckte att, jäklar vad hårt den sitter nu. Den sitter som en clementin här inne i bröstet. Och så gick jag där med mitt penicillin och inget hjälpte. Och jag sov och grät med frysta ärtor på tutten. Till slut var det det helt ohållbart, säger hon.

Försökte ta hjälp av vitkål

I ren desperation att hitta en lösning provade hon husmorskurer som hon hittade.

– Jag har köpt vitkål, kavlat och stoppat in i bh:n. Det ska tydligen ha en dränerade effekt, säger hon.

Men inte heller det hjälpte och hon tvingades till ett nytt sjukhusbesök. Där togs blodprover och hon fick träffa allt från barnmorska till sjuksköterska och en läkare som tömde bröstet på varbölden.

– Alla stod där och stirrade på den här läkaren. Jag tittade inte, för det gjorde så jävla ont så jag bara tittade bort. Jag ville inte se en nål åka in i min tutte och sen kommer det ut var. Det är bilder du aldrig kan sudda ut, så jag tittade bort.

Efter behandlingen har problemen försvunnit.

Paret har sedan tidigare sonen Otto, 1, tillsammans. Carina Berg har även sonen Holger, 11 tillsammans med Kristian Luuk, 54.

Aftonbladet har sökt Carina Berg som avböjer att kommentera ytterligare.

Publisert:

LÄS VIDARE