Jonas Bergström inte med i kunglig dokumentär

avJenny Alexandersson

NÖJE

Syns i andra länders verisioner av ”Familjen Bernadotte”

Foto: Jerker Ivarsson
INTE MED Jonas Bergström hade ingen naturlig plats i dokumentären om kungafamiljen. Här är familjen och Daniel Westling under födelsedagsfirandet för kronprinsessan Victoria på Öland 2009.

Dokumentären ska komma kungafamiljen närmare än någonsin.

Men Jonas Bergström får ingen plats i TV4:s nya storsatsning ”Familjen Bernadotte”.

– Den tål inte att man på något konstigt sätt plockar in Madeleines och Jonas story, säger filmaren Gregor Nowinski.

Foto: TV4
Filmaren Gregor Nowinski tillsammans med kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Vintest i köket, sorgen efter pappa och drömmen om att bli traktorförare. Kungen är ovanligt personlig i dokumentärserien "Familjen Bernadotte" som har premiär i morgon.

– Det förvånade mig hur levande familj det egentligen är. Kungafamiljen jobbar 365 dagar om året från tidig morgon till sen kväll och försöker ändå ha ett slags fungerande familjeliv, säger den Emmybelönade filmaren Gregor Nowinski.

Ingen Jonas

Han har koncentrerat sig på kungen, drottningen och Victoria som har fått varsitt avsnitt i den sex delar långa tv-dokumentären. Madeleine och Carl Philip medverkar också.

Men Jonas Bergström som var prinsessan Madeleines pojkvän i åtta år syns inte i rutan alls.

Har du klippt bort honom på grund av den brutna förlovningen?

– Vi har sex olika teman och de tål inte att man på något konstigt sätt plockar in Madeleine och Jonas story bara för att den förekom överallt i pressen, vi slapp det problemet, säger Gregor Nowinski.

Med i andra länder

En kort sekvens av Madeleine och Jonas förlovning finns med i den internationella versionen som ska visas i Norden, Belgien, Nederländerna och Polen.

– Det är en nerklippt version på två avsnitt som inte alls har samma temaupplägg som den svenska. Därför kunde vi ha med prinsessan Madeleine och Jonas, säger Fredrik Lundberg, samhällschef på TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM