Lynn Redgrave död

Av: Björn Berglund

Publicerad:
Uppdaterad:

Senaste dödsfallet i den hårt drabbade skådespelarfamiljen

Ett år efter systerdottern Natasha Richardson plötsliga död, och bara en månad efter broderns bortgång förlorade den brittiska skådespelaren Lynn Redgrave i går kampen mot bröstcancern.

Lynn Redgrave.
Foto: AP
Lynn Redgrave.

Lynn Redgrave avled lugnt i sitt hem i New York under söndagen, uppger flera amerikanska medier. Hon blev 67 år.

Under sin långa karriär gjorde hon flera ledande roller, framför allt inom brittisk teater och film. Hon blev Oscarsnominerad två gånger, för ”Georgy Girl” 1967 och för ”Gods and Monsters” 1999.

Redgrave diagnostiserades med bröstcancer för sju år sedan, men lät inte sjukdomen hindra henne från att fortsätta jobba. Hon var senast aktuell i filmen "En shopaholics bekännelser" och i gästroller i TV-serien "Ugly Betty" och "Desperate Housewives".

– Hon levde, älskade och arbetade hårdare än någonsin tidigare. De ändlösa minnen hon skapat som en mor, mormor, författare, skådespelare och vän kommer att stödja oss för resten av våra liv, säger barnen Ben, Pema och Annabel i ett uttalande.

Klanen Redgrave är en av Storbritanniens mest framstående skådespelarfamiljer och är dessutom kända för sin sina politiska ställningstaganden. Men familjen har drabbats av flera tragedier på kort tid.

För ett år sedan dog Natasha Richardson, dotter till Lynn Redgraves syster Vanessa Redgrave och gift med skådespelaren Liam Neeson, i en skidolycka. Och för bara en månad sedan gick brodern och skådespelaren Corin Redgrave bort vid 69 års ålder.

Publicerad: