Marika Carlsson klar som Diggiloos nya komiker

Första kvinnan någonsin

avStina Dahlgren

1 av 2 | Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Marika Carlsson är den nya komikern på Diggiloo-turnén i sommar.

Trots sina framgångar är hon nervös över uppdraget.

– Det är en utmaning att underhålla en publik på flera tusen, säger hon.

Marika Carlsson, 44, har länge varit en av Sveriges främsta komiker. Efter att ha gjort succé med sina soloshower står det nu klart att hon är en av underhållarna i Diggiloos sommarturné 2018.

– För mig är det här helt fantastiskt. Det är en helt annan värld än den jag är van vid. Att få vara med i en sån här show det är jättemäktigt, säger hon.

Imponerade på producenten

Diggiloos producent, Patrik Krall, var och tittade på en av hennes förställningar och blev imponerad av det han såg. Detta är första gången sedan turnén startade 2003 som årets komiker är en kvinna.

– Vi har ju haft Thomas Pettersson, Özz Nujen och Per Andersson så vi har haft tre killar. Sen har Marika så stora framgångar och det känns tryggt, bra och säkert att ta in henne.

– Hon har varit på tapeten tidigare och jag tycker det är väldigt kul att man kan få in en kvinnlig komiker, säger han.

Nervös för sång och dans

Att inte Marika Carlsson har fått förfrågan tidigare tror hon själv beror på att hon nu har etablerat sig på ett annat sätt än tidigare.

– Det handlar om att ha en rutin så att man klarar av att ta sånna här stora scener vi ska vara på. Vi ståuppkomiker börjar ju i en källare på någon klubb framför 20 personer. Så det är en utmaning att underhålla en publik på flera tusen, säger hon.

Det hon är mest nervös över är dock att hon ska sjunga och dansa med några av Sveriges största sångare.

– De andra är artister som har musik som sitt huvudinstrument. Jag har ju prat som mitt huvudinstrument, men det är härligt att testa mina gränser och se vad vi kommer göra tillsammans. Sen är jag är så van att jobba själv och det här är en stor ensemble, säger hon.

Tar hjälp av varandra

David Lindgren, som nu kommer att ta över rollen som ledare efter Lasse Holm, hoppas på att kunna samarbeta ihop med komikern.

– Jag och Özz gjorde några grejer ihop förra året och jag hoppas att jag och Marika kan hitta på något i år också, säger han.

Marika Carlsson tror att alla kommer lära sig av varandra.

– Vi kommer hjälpa varandra hela tiden. De kommer hjälpa mig med sång och dans, och jag kommer hjälpa dem med hur de kan bli ännu roligare, säger Marika Carlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM