Stjärnans ex-manager har hittats död

Foto:  ALEX J. BERLINER/BEI/REX och CHRIS PIZZELLO/AP
Jill Messic och Rose McGowan.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Jill Messick, filmproducent och skådespelaren Rose McGowans förre manager, har dött.

Hon hittades död i sitt hem i Los Angeles på onsdagen.

Jill Messick blev 50 år.

Jill Messick var Rose McGowans manager 1997, samma år som McGowan anklagade Harvey Weinstein för sexuella övergrepp. Weinstein nekar till hennes anklagelser.

Jill Messick gick bort på onsdagen. Familjen bekräftar dödsfallet för The Hollywood Reporter och uppger i ett uttalande att Messick valde att ta sitt liv. I uttalandet berättar familjen att Messick diagnostiserats med bipolär sjukdom och att hon länge kämpat mot depression.

Enligt McGowan fick hon inget stöd av Messick under den period som övergreppen ska ha ägt rum, något hon skrivit om i sin memoar ”Brave” och som nyligen gavs ut.

”Skyddade Weinstein”

Där skriver hon att Messick kort efter händelsen ”rådde mig att se det som någonting som kunde hjälpa i min karriär i längden”, enligt Washington Post.

Tidigare i år läckte Weinsteins advokater ett mejl till pressen. I mejlet ska det, enligt advokaterna, framgå att Messick skyddar Weinstein – vilket skulle kunna vara till Weinsteins fördel.

Enligt Messicks familjemedlemmar ska hon ha mått väldigt dåligt över senaste tidens rubriker.

”Jill föll offer för vår nya kultur av obegränsad informationsdelning och en tendens att se uttalanden som fakta”, står det bland annat att läsa i uttalandet.

Framgångsrik producent

”Hon tog indirekt skada i en redan hemsk situation”, skriver familjen vidare och riktar kritik mot såväl McGowans som Weinstens hanterande av Messicks namn.

Messick jobbade på produktionsbolaget Miramax, som Weinstein grundat med sin bror, mellan 1997 och 2003. Hon var exekutiv producent för ett flertal stora amerikanska filmer, som ”Mastermind” och ”Mean Girls”.

Jill Messick blev 50 år.

Här är stjärnorna som lämnat oss 2018 01:13
ARTIKELN HANDLAR OM