Pewdiepie startar Youtube-nätverk

Ett nytt nätverk ska hjälpa Youtube-profiler att växa och utvecklas.

Bakom nya Revelmode står den svenska internetsuccén Felix "Pewdiepie" Kjellberg.

– Jag är så stolt över att äntligen få presentera Revelmode, säger Felix "Pewdiepie" Kjellberg i ett klipp på sin Youtube-kanal.

Svenska Pewdiepie är världens största Youtube-stjärna och drog in omkring 98 miljoner kronor på sin kanal i fjol, enligt Forbes.

Med det nya nätverket hoppas han kunna hjälpa andra youtubers att växa och utvecklas. Inledningsvis består gruppen av ett begränsat antal profiler, men framöver hoppas de kunna plocka in andra som är intresserade av att vara med. Revelmode är skapat i samarbete med Disneys Makers studios.

"Idén bygger på mina egna erfarenheter och jag siktar på att sätta ihop en Avengers-liknande trupp som kan jobba och växa tillsammans", säger Kjellberg i ett pressmeddelande som Variety har tagit del av.

Revelmode består inledningsvis av Pewdiepie (Felix Kjellberg), CinnamonToastKen (Ken Morrison), CutiePieMarzia (Marzia Bisognin), Dodger (Brooke Lawson), EmmaBlackery (Emma Blackery), JackSepticEye (Sean McLoughlin), Jelly (Jelle van Vucht), Kwebbelkop (Jordi van den Bussche) och Markiplier (Mark Fischbach). Tillsammans har de över 100 miljoner följare på YouTube, Facebook, Twitter, Instagram och Snapchat.

TT

Publisert:

LÄS VIDARE