Melodifestivalen

Malmö tackar nej till Eurovision Song Contest

Av: 

Dante Thomsen

NÖJE

Drar sig ur stadskampen om schlagerfesten

Malmö kastar in handduken och ger upp ESC 2016.

Det rapporterar Sydsvenskans näringslivssajt 8 till 5.

– Jag tror att många blir besvikna, säger stadens turistdirektör Johan Hermansson.

Sedan Måns Zelmerlöw sjöng hem Eurovision Song Contest 2016 till Sverige har det spekulerats i vilken stad som ska få anordna tävlingen. Nu meddelar Malmö, som arrangerade ESC 2013, att man kastar in handduken.

Anledningen är att Malmö Arena är fullbokad under de sex veckor i slutet av april och början av maj som SVT meddelat att man arenan behöver vara tillgänglig. Det avslöjar Sydsvenskans näringslivssajt 8 till 5.

Stoppas av hästshow

Framför allt är det Malmö Redhawks matcher, hästshowen Apassionata, två stora kongresser samt två internationella konserter som sätter käppar i hjulet för staden, rapporterar 8 till 5.

– En sak är att vilja och en annan sak är att kunna. Precis som alla andra älskar vi Eurovision men vi måste också leva upp till de avtal som redan är ingångna för att vara en seriös partner till våra arrangörer. Hade vi inte haft det bokningsläget vi har, så hade vi så klart gett oss in i hetluften igen för att få hit det, säger Malmö Arenas vd Karin Mårtensson till sajten.

Kostade 28 miljoner kronor 2013

Johan Hermansson är turistdirektör i Malmö Stad:

– Jag tror att många blir besvikna, men egentligen ska vi ju känna en stolthet över att det finns ett fullgott skäl att vi inte kan ta det. Det är fantastiskt att de anläggningar vi är så beroende av har fått den här populariteten, säger han till sajten.

När Malmö arrangerade ESC 2013 gick notan för Region Skåne och Malmö stad på 28 miljoner kronor.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen