”Pang i bygget”-stjärnan har drabbats av alzheimers

”Hon minns väldigt lite av sitt 53-åriga äktenskap”

Prunella Scales, 83, lider av svår alzheimers.

Nu minns ”Pang i bygget”-stjärnan knappt sitt liv med maken Timothy West, 80.

– De har varit gifta i 53 år och hon minns knappt något av deras äktenskap, säger tv-profilen Piers Morgan till Daily Mail.

Hon blev känd över världen som Sybil i succékomedin ”Pang i bygget”.

Men frågan är hur mycket hon minns av karriären och hur John Cleese-karaktären Basil Fawlty besvarade hennes uppmaningar med ett ständigt:

– Yes dear!

Prunella Scales, 83, har drabbats av svår alzheimer och minns knappt sitt 53-åriga äktenskap med maken och skådespelaren Timothy West, skriver Daily Mail.

Uppgifterna kommer från tv-profilen Piers Morgan som hade West som gäst i sin talkshow. Prunella Scales satt med i publiken under inspelningen.

– Hon satt i publiken, han ville ha henne där och han ville prata om hennes sjukdom inför henne. Han sa ”oroa dig inte för det, hon kommer inte komma ihåg det”. Efteråt sa jag: ”Tyckte du om showen?” och hon hade inget minne av att ha varit där. Det är hjärtekrossande och han blev väldigt känslosam, säger Morgan till Daily Mail.

Minns inte äktenskapet

2013 berättade Prunella Scales själv för Daily Mail att hon hade problem med sitt närminne och knappt kunde komma ihåg om hon nyss hällt upp en kopp kaffe eller inte. Ett år senare, i mars 2014, berättade West och Scales i en intervju med Radio Times att Prunella Scales led av en mild form av alzheimer.

Men nu har sjukdomen eskalerat.

– Det är så sorgligt. De har varit gifta i 53 år och hon minns knappt något av deras äktenskap, så de kan inte dela sina minnena. Det var inget annat än en stark illustration av hur hemsk sjukdom alzheimer är, att prata med någon precis efter att hon sett sin make bli intervjuad i två timmar och hon inte ens minns att hon varit i studion, säger Piers Morgan.

Publisert:

LÄS VIDARE