Kungen såg alla avsnitt av ”Hey Baberiba”

”Tror inte han tyckte det var särskilt roligt”

Kungen såg alla avsnitten av parodierna i ”Hey Baberiba”.

Det avslöjade förra ministern Ulrica Messing för dåvarande TV4-chefen Jan Scherman enligt en ny bok.

– Jag tror inte kungen tyckte att det var särskilt roligt. Det var inte därför han samlade hela familjen för att titta, säger Scherman.

Vännerna ville stoppa parodin. Men kungen själv såg varenda avsnitt av ”Hey Baberibas” drift med kungafamiljen. Det skriver Jan Scherman i sin kommande bok ”Räkna med känslorna”.

Uppgifterna kommer från dåvarande ministern Ulrica Messing som i boken berättar för Scherman om en middag på hovet. Plötsligt vänder sig kungen till Messing och frågar om hon sett parodierna av kungafamiljen.

– Såg statsrådet när jag storhandlade? Eller den där gången när vi var på middag hos statsministern? Såg statsrådet när vi alla var i badhuset? Gymmet då, ska kungen ha frågat.

Missade inte ett enda avsnitt

Det visar sig att han inte missat ett enda avsnitt, enligt boken.

Jan Scherman, tidigare vd på TV4 som numera är affärsområdeschef för tv på Aftonbladet, tror inte att kungen skrattade åt parodierna.

– Nej, jag tror inte kungen tyckte det var särskilt roligt. Det var inte därför han samlade hela familjen för att titta. Den formen av självdistans och sinne för humor tror jag inte att han har, säger Scherman.

I boken skriver Scherman också om hur han blev uppringd av en vän till kungen som krävde att ”Hey Baberiba” skulle stoppas.

– Han uttryckte att det varit svårt för kungen att utföra sitt arbete, klippa band och sånt för att folk stod och fnissade. Men andra i hovets närhet har sagt att de tycker serien är väldigt rolig och att de känt igen vissa delar, säger Scherman.

”Inga kommentarer”

När Nöjesbladet når Ulrica Messing för att fråga henne om middagen där kungen frågade henne om humorserien brister hon först ut i skratt, men säger sen:

– Nej, det där har jag inga kommentarer om.

Nöjesbladet har utan framgång sökt hovet.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN