Nöje

Författaren vikthånas i dödsrunan

Av: 

Ann Edliden

NÖJE

”Törnfåglarna"-skaparen Colleen McCullough död vid 77

En dödsruna i den tidningen The Australian har väckt ilska på twitter.

Där nämns författaren Colleen McCulloughs övervikt och fula utseende, något som förargar fans världen över.

Hon sålde miljontals böcker och var framför allt känd för romanen ”Törnfåglarna”. Colleen McCullough dog i torsdags vid 77 års ålder och dödsrunan, som publicerades i dag, sprids nu över världen.

”Med ett fult utseende och sannerligen överviktig, var hon ändå en kvinna med humor och värme”, så inleds dödsrunan. Sedan fortsätter man att berätta att McCullough sagt att hon aldrig brytt sig om kläder eller tänkt på vikten, men trots detta aldrig haft svårigheter att attrahera män.

Skrevs för flera år sedan

Enligt The Crikey skrevs dödsrunan för flera år sedan av en manlig skribent som själv gått bort sedan dess. Tidningen The Australian vill av hänsyn till mannens anhöriga inte publicera hans namn.

Reaktionerna lät inte vänta på sig och under hashtaggen #MyOzObituary twittrar nu flera kända författare och journalister liknande beskrivningar av sig själva. Sophie Mirabella, en före detta minister i australiensiska koalitionsregeringen, twittrade att hon blivit ”chockad och upprörd” av den sexistiska dödsrunan över en framstående australiensisk medborgare.

Sjukdom

Colleen McCullough gav ut sin sista roman 2013. Hon dog på sjukhuset på Norfolk Island, Australien, efter en tids sjukdom.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Zlatans nya bok "Adrenalina" – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert: