Polisens tabbe: Trodde de grep Scott Weiland

NÖJE

Rockstjärnan: ”Jag är inlåst i studion...”

1 av 4 | Foto: Scott Weiland.

Han snattade rakblad på ett apotek, arresterades med metamfetamin på fickan – och sattes i finkan.

Sedan gick polisen ut med nyheten om Scott Weilands knarkskandal.

Historien haltade bara på en enda liten detalj: Det var inte Scott Weiland som gripits...

Det var för fyra veckor sedan som polisen arresterade en man som snattat rakblad och andra kosmetiska föremål på ett apotek i Beverly Hills.

Mannen flydde från säkerhetsvakten som försökte stoppa honom, men greps slutligen av polis.

Polisen visiterade honom – och hittade metamfetamin.

Han har suttit i fängelse sedan dess, med borgen satt till 650 000 kronor.

Grep lookalike

En tänkbar orsak till den saftiga prislappen kan vara att polisen trodde att de gripit Scott Weiland, före detta sångare i grungebandet Stone Temple Pilots och supergruppen Velvet Revolver.

TMZ basunerade ut nyheten om Weilands arrestering, som bekräftades av polisen i Los Angeles.

”Den misstänkte, före detta Stone Temple Pilots-medlemmen Scott Weiland (46 år), arresterades för stöld och innehav av illegal substans”, skrev Beverly Hills-polisen i ett officiellt uttalande till sajten.

Scott Weiland svarade med att lägga upp ett videoklipp på Facebook, där han sitter i studion med sitt band The Wildabouts:

”Inlåst” – i studion

– Jag läste precis något mycket intressant, en fin fiktion, nämligen att jag sitter i fängelse. Jag har faktiskt turnerat, skrivit och spelat in vårt nya album, i den studio där jag befinner mig just nu. Jag vill bara säga till våra fans att oavsett om ni tyckte att det var kul eller intressant eller blev ledsna, oroa er inte. Det är en lögn. TMZ, ni kommer att höra från mina advokater, säger han i klippet (med kommentaren ”Scott Weiland LOCKED UP... in the studio”).

Efter att klippet publicerats konfronterades mannen av polisen i Los Angeles, och han visade sig mycket riktigt vara en bluffmakare.

Avslöjad efter FBI-analys

Enligt Beverly Hills-polisen identifierades han som sångaren Scott Weiland vid gripandet, men en analys av hans fingeravtryck genomförd av FBI visade att han i själva verket är en 44-årig man vid namn Jason Michael Hurley.

Slutet gott, allting gott?

Nja, inte för Jason Michael Hurley – som nu kan åtalas för uppgivande av falsk identitet, vid sidan om snatteri och narkotikabrott.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!