De har en hemlig pakt för att vinna

Publicerad 2015-03-12

Saade och Zelmerlöw hjälpte varandra i deltävlingarna: Vi har bäst chans i Eurovision

Eric Saade och Måns ­Zelmerlöw vill stå mot varandra i finalen.

Pakten för att fälla konkurrenterna började redan innan första deltävlingen.

– I Eurovision är det vi två som har bäst chans, säger Eric Saade.

De ställdes mot varandra som årets största konkurrenter redan i höstas.

Där bestämde Eric Saade, 24, och Måns Zelmerlöw, 28, att de både skulle hamna i final - och hjälpa varandra dit.

”Sa det från början”

Sedan dess har de hållit kontakt för att se till att fälla konkurrenterna och hamna i Friends arena.

– Vi sa det från början, att det skulle vara jävligt kul med båda i final och att det ska stå mellan oss i slutet. Och nu blev det så. Det känns i alla fall som att det står mellan oss två, säger Eric Saade.

Med hjälp av sociala medier såg de till att ­pusha folk att rösta på den andra i respektive deltävling. Måns tog dessutom över Eric Saades instagram, med drygt 97 tusen följare, inför sitt framträdande.

– Han gjorde en ”insta-rape”, vilket var väldigt ­roligt. Vi pushade för varandra för att vi verkligen ville att båda skulle vara där för att få en så bra final som möjligt, säger Saade.

”Allt kan hända”

– Vi smsar hela tiden. Det var det här vi ville och om det är någon jag kan klappa på ryggen om jag inte vinner så är det verkligen Måns. Jag hejar på honom och han på mig.

Vad är det som gör att ni vill att det ska stå mellan er två om ­vinsten?

– Jag tror så här, det finns två bidrag som kan vinna Eurovision. Jag har det ena och Måns har det andra. Men allt kan så klart hända. Jon Henrik (Fjällgren) har också en grym låt. Men Eurovision­mässigt tror jag att jag och Måns har bäst chans.

För gammal arena

Inför finalen på lördag har Saade förstärkt numret genom att gå tillbaka till ursprungsidén. I Scandinavium i Göteborg var arenan för gammal för att hålla för den tänkta scenshowen.

– Då fick jag kompromissa. Men nu kommer plattformen gå rakt ut från mitten av scenen som det var tänkt från början i stället för från sidan. Och vi har lagt pyro 360 grader runt hela. Det kommer att bli grymt, säger han.

ANNONS