Svenning har magkatarr av tuffa stressen

NÖJE

Tvingas sjunga i högre tonart – och med feber

1 av 5 | Foto: ”JAG MÅR ILLA” Linus Svennings låtskrivare Fredrik Kempe höjde tonarten på sångarens bidrag förra veckan. ”Jag har varit så lack för att jag inte har kunnat ta den. Jag har övat och övat hemma, tränat som en galning”, säger Svenning.

HELSINGBORG. Låtstressen har gett honom mag­katarr.

Nu ändras tonarten i Linus Svennings låt.

– Jag har varit så lack, säger han.

Linus Svenning, 24, har haft stora problem med de höga tonerna i sitt bidrag ”Forever starts today”.

Redan inför deltävlingen i Malmö för tre veckor sedan höjdes tonarten på inrådan av låtskrivaren Fredrik Kempe, något som försvårade låten för Svenning.

”Jävligt svårt”

Sedan dess har han tränat nonstop på låten, men efter gårdagens repetitioner sänktes den igen.

– Jag har varit så lack för att jag inte har kunnat ta den. Jag har övat och övat hemma, tränat som en galning. Hela fraseringen är så skum, det är hårda vokaler och jävligt svårt, säger Svenning.

Pressen över att få det perfekt har lett till att ­Linus Svenning drabbats av magkatarr. Redan ­förra veckan började han må dåligt och i söndags spydde han hela dagen. På plats i Helsingborg kunde SVT:s sjukvårdsteam konstatera att det var magkatarr.

”Grov ångest”

– Jag tror att det är för att jag gått och stressat över tonen, säger han.

– Nu mår jag lite bättre, men det känns som grov ångest nästan hela tiden. Det är samma tryck på ­solar plexus och jag mår illa.

Hur går det att sjunga när du mår så?

– Det enda som kan bli problem är att jag mår ­illa och att det kan kännas som att jag behöver spy. Det är rätt drygt att vara illamående och sjunga ­höga toner, säger han.

Som att det inte vore nog tvingades artisten ­repa med 39 graders feber, men med medicinering och vila hoppas han vara i rätt skick inför lördagens duell.

– Jag känner mig taggad. Vi har ändrat en del kameravinklar och så för att ­göra numret bättre. Så det kommer nog bli bra, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM