Publicerad:

Theyouway ♥ Linn Herbertsson

Av: Elina Malm

Publicerad:
Alla bilder är lånade av Linn Herbertsson.
Alla bilder är lånade av Linn Herbertsson.

Varje vecka lyfter vi fram en bloggare som sticker ut lite extra. Den här veckan är det den sprudlande härliga Linn Herbertsson vars energi smittar av sig så fort hon säger hej. Vi har pratat om sorg, personliga erfarenheter och förstås en hel del mode.

Du skriver om mode, livsstil men även om en hel del personliga saker. Vad är den största tjusningen med att blogga?

– Det allra bästa med att blogga är dialogen med mina läsare. De ger mig nya perspektiv saker och händelser och jag tror att de hjälper mig lika mycket som jag hjälper dem, om inte mer. Så jag är alltså väldigt tacksam för alla som tar sig tid och skriver kommentarer till mina inlägg. Och att jag får träffa så många roliga och underbara människor tillställningar som jag annars aldrig hade lärt känna.

Du förlorade din mamma i cancer för drygt två år sedan och har med hjälp av din blogg engagerat människor att samla in närmare 250 000 kronor till Cancerfonden vilket är helt fantastiskt. Att du väljer att dela med dig av dina tuffare erfarenheter är väldigt modigt, finns det något du väljer att inte skriva om?

– Nu var det faktiskt ganska länge sedan jag skrev om min mamma i bloggen. Jag nämner henne ibland men jag skriver sällan långa inlägg om det längre. Jag försöker inte tvinga mig själv att skriva om någonting utan jag skriver om det jag vill och känner just nu. Det första året hade jag väldigt stort behov av att dela med mig och jag fick väldigt mycket hjälp och stöd av mina bloggläsare och det var många som hörde av sig och berättade hur jag hjälpte dem som var i samma situation som jag. Nu blir det allt mer sällan då jag har känt att jag mår sämre av att skriva om det så då gör jag helt enkelt inte det. Jag hoppas att alla mina läsare trots det förstår att ingens liv är perfekt och att jag fortfarande sörjer min mamma konstant.

Och på tal om att livet ofta kan framstå som perfekt i sociala medier ökar antal unga som drabbas av psykisk ohälsa. Det behöver givetvis inte gå hand i hand men vad är ditt bästa råd till dem som mår dåligt?

– Jag tror inte bara att det är att andras liv som framstår perfekt som gör att man mår dåligt. Jag tror inte att vår hjärna är gjord för att ta in så mycket information som vi utsätts för i sociala medier och på nätet idag. Jag har läst en del forskningsartiklar som rör det här ämnet, nördigt jag vet, ha ha, men den enda lösningen tror jag är att minska sitt bruk. Avsätt en viss tid varje dag då du ägnar dig åt sociala medier och bloggar så att din hjärna får vila från alla intryck resten av dagen. Och glöm som sagt inte att ingens liv är perfekt.

– Jag känner många bloggare och vi kan må precis lika dåligt som alla andra. Som bloggare tycker jag om att visa och dela med mig av saker som inspirerar mig. Något jag tycker är fint fotograferar jag och med hjälp av ett fotoprogram kan jag ändra färger och kontraster så att det nästan blir ännu vackrare på bild än i verkligheten. Det är ett otroligt kreativt jobb men många av oss visar bara upp kanske en tiondel av våra liv i bloggen om ens det.

Hur mår du i dag?

– Jag kan för första gången sedan min mamma gick bort säga att jag faktiskt mår rätt bra, på riktigt. Det var runt jul som det vände och sedan dess har jag mått väldigt bra. Nu kan jag ha en dålig timme när jag är ledsen istället för flera dagar som det kunde vara tidigare. Trots det tänker jag på henne och saknar henne konstant men på ett annat sätt än förut.

Du har bloggat i en herrans massa år, tröttnar du aldrig?

– Nej! Jag har nästan för mycket grejer jag vill blogga om men jag hinner inte lägga upp mer än 2-3 inlägg om dagen tyvärr. Min inspiration sinar i princip aldrig och det är få gånger jag har haft bloggtorka. Jag antar att det är för att jag tycker det är så himla roligt.

Du gör även en hel del annat utöver bloggen – vad är framtidsplanerna?

– Jag tog min Civilekonomexamen förra våren med inriktning Management och skrev min uppsats om entrepreneurial marketing och nu är jag delägare i en ny modeapp som heter Poplin. Sedan jag började blogga på Metro Mode gör jag även en hel del Webb-tv-inspelningar, samarbeten, event och annat kul så jag har fullt upp och jag älskar det. Mitt mål just nu är att jobba hårt och få igång vår app och sedan förhoppningsvis kunna jobba med det heltid och samtidigt behålla bloggen så klart. Jag älskar att blogga och kommer fortsätta med det så länge jag känner att jag tycker det är roligt!

Hur resonerar du kring modetrender?

– Jag är mycket mer för att utforska och utveckla min personliga stil. Trender är kul i viss mån men nuförtiden kan man köpa en helt ny garderob en säsong och så är man trött på den lagom till nästa.  Det blir för dyrt och tar för mycket plats där hemma. Istället lägger jag lite mer pengar på klassiska plagg och som passar mig och följer jag trender så blir det främst budgetplagg och kanske bara ett plagg inte en hel outfit.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Klassisk och stilren med en tvist brukar jag beskriva min stil som. På sommaren kan jag absolut satsa på lite mer färg och bohemiskt men det är främst när det är varmt ute som jag känner mig bekväm i det. 

Hur viktigt är mode och skönhet för dig?

– Jätteviktigt! Jag är ingen modeslav men jag tycker om mode och skönhet och det är ett sätt att få uttrycka eller förlänga sin personlighet.

Vad är ditt drömköp till våren?

– Jag brukar inte lägga så mycket pengar på dyra skor eftersom jag lätt sliter sönder dem men i vår vill jag verkligen ha ett par Valentino Rockstud Leather Pumps.

Har du gjort någon minnesvärd modemiss någon gång?

– Oj, alldeles för många antagligen men ingen jag kan komma på just nu.

Slutligen, när googlade du dig själv sist – och vad hittade du?

– Jag googlar sällan mig själv men senast jag gjorde det tror jag att jag läste om insamlingen jag startade till minne av mamma.

KLICKA HÄR (länk) för att se mer av Linn Herbertssons stil. Glöm inte heller att gilla Theyouway (extern länk) på Facebook för att ta del av fler spännande modeprofiler, tips och tävlingar.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN