Ellinor Persson om sin kamp mot cancern

NÖJE

Tv-profilen: ”Det kom som en chock”

1 av 6 | Foto: Ellinor Persson och Dick Harrison efter segern i ”På spåret” 2013.

Läkarna hittade tre tumörer i hennes bröst. Där och då började kampen.

Nu berättar programledaren Ellinor Persson om sin tuffa tid efter cancerbeskedet.

– Fysiskt har det varit riktigt överjävligt, säger hon till Expressen.

I januari 2014 fick programledaren och dubbla ”På spåret”-vinnaren Ellinor Persson, känd från SVT:s ”Kosmopol” och ”Sommarlov”, beskedet. Läkaren hade hittat tre tumörer i hennes kropp, och hon hade cancer i båda brösten. Efter den omtumlande diagnosen opererades tumörerna bort, och programledaren genomgick en cellgiftsbehandling.

– Operationen var inte jobbig. Men det kom som en chock att jag skulle behöva cellgiftsbehandlingen, säger hon i en intervju med Expressen.

Behandlingen över

Behandlingen var inte enkel, men gick bra. Efter en elva månader lång sjukdomsperiod och 85 sjukhusbesök är cancern borta. Nu längtar Ellinor Persson efter att få möta våren och sommaren – som frisk.

– Det blir bättre och bättre. Jag ser fram emot en vår där jag inte mår illa. Jag var inte ute på hela förra sommaren för jag fick inte vara i solen. Nu vill jag bada, säger hon.

Problem med sköldkörteln

2000 berättade Ellinor Persson för Aftonbladet att hon drabbats av en allvarlig sköldkörtelsjukdom efter graviditeten med sin son Jordan. Efter förlossningen slutade programledarens sköldkörtel att fungera. Hon blev extremt trött, fick feberattacker och gick omkring som i ett töcken.

– Runt omkring mig satt människor som pratade svenska, men jag förstod inte ett ord av vad de sade. Jag hade en tallrik med mat framför mig men jag förstod inte hur jag skulle göra för att äta. Jag trodde att jag hade en gigantisk tumör i hjärnan, berättade hon.

Strax efteråt fick Ellinor Persson diagnosen hypothyreos, och tar sedan dess medicin mot sjukdomen dagligen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer